Brno doma přestřílelo Přerov, ten padl poprvé v sezóně

Brno doma přestřílelo Přerov, ten padl poprvé v sezóně

Domácí premiéru v letošní extraligové sezóně inline hokejisté Brna zvládli. V napínavě bitvě s Přerovem byli vždy o krok napřed a utkání definitivně zlomili v jejím závěru. K výhře 6:4 přispěl dvěma góly Filip Ondráček.

Domácí do utkání nastoupili v daleko početnější sestavě. První šanci ale měli v úvodní minutě hosté, Hanák ale před brankou neprocpal kotouč do sítě. Na konci třetí minuty šli do vedení naopak Brňané, na bližší se trefil František Kazlepka. Hosté kontrovali za minutu a půl, když se na ose uvolnil Jiří Gois a z mezikruží trefil přesně na zadní tyč. Do vedení následně mohl Přerov posla Hanák, toho opět vychytal Chvátal. Na začátku osmé minuty se domácí vrátili do vedení, z pravé strany se prosadil nad lapačku Postavy Filip Ondráček. Další zajímavé situace se děly až v závěru třetiny. Nejprve hosté v přesilovce vyrovnali, když Zbořil nabil na přesnou ránu Jakubu Navrátilovi. Potřetí však šli následně do vedení hokejisté z jihu Moravy, parádní ranou příklepem z dálky se prezentoval Radek Kučeřík.

Zkraje druhého poločasu hosté dotahovali manko a tlačili se vpřed, Zbořil ani Hanák ale ve velkých šancích neuspěli. Naopak se prosadili opět domácí a byl to znovu Filip Ondráček. Ten si našel vyraženou ránu Kazlepky a kotouč bez váhání napálil do prázdné branky. Night Birds chtěli snížit, jenže Hanák trefil jen břevno a Zbořil nadvakrát v jasné šanci neuspěl. Hosté se tak dočkali až po akci Filipa Hrbatého, který necelých sedm minut před koncem usměnil puk do sítě a bylo to 4:3. Přerov poté tlačil, ale vyrovnání se nedočkal. Naopak to byl Jan Dufek, který vrátil domácím ranou z osy hřiště dvoubrankový náskok. V úplném závěru hrál ještě Přerov přesilovku, zkusil to bez brankáře a dvacet sekund se dočkal snížení po zásahu Jakuba Navrátila. Poslední slovo v utkání však měli domácí, sekundu před koncem trefil prázdnou branku David Sedláček a uzavřel výsledek na konečných 6:4.

Mission Roller tak oplatil svému soupeři týden starou prohru a zaznamenal druhou výhru v této sezóně.



21.05.2022 10:00| 3.kolo| Brno| 5 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC Night Birds Přerov
6:4
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:2 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:55Mission Roller Brno-1:0František KazlepkaLuboš Rosendorf
04:33IHC Night Birds Přerov-1:1Jiří GoišMikuláš Zbořil, Jakub Navrátil
07:05Mission Roller Brno-2:1Filip OndráčekRadek Klaus
16:24IHC Night Birds PřerovPPG2:2Jakub NavrátilMikuláš Zbořil, Pavel Hanák
19:24Mission Roller Brno-3:2Radek KučeříkPavel Strýček
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:06Mission Roller Brno-4:2Filip OndráčekFrantišek Kazlepka
33:07IHC Night Birds Přerov-4:3Filip HrbatýAdam Holík, Stanislav Husák
37:39Mission Roller Brno-5:3Jan DufekDominik Hrachovina
39:40IHC Night Birds PřerovPPG5:4Jakub NavrátilMikuláš Zbořil
39:59Mission Roller Brno-6:4David Sedláček