Přerov zvládl i druhý domácí zápas, Boskovicím nasázel devět gólů

Přerov zvládl i druhý domácí zápas, Boskovicím nasázel devět gólů

Inline hokejisté Přerova zvítězili ve druhém kole STILMAT extraligy nad Boskovicemi vysoko 9:1. Night Birds navázali na předchozí triumf nad Brnem, za dalšími třemi body je nasměrovalo pět branek z prvního poločasu. V dresu Hanáků se hattrickem blýskl útočník Jakub Navrátil, který navíc přidal dvě gólové přihrávky. Přerovský kapitán Pavel Hanák pak zaznamenal gól a čtyři asistence.

Přerov se prosadil už po čtyřiceti sekundách. Hanák při brejku dvou na jednoho přihrál Jakubu Navrátilovi, který zakončil za přesouvajícího se Adama Schejbala. Vyrovnat mohl Müller, jeho dorážku zblízka po střele Ošlejška ale zneškodnil Postava. Poradil si také s prudkým pokusem Michala Schejbala. Na začátku jedenácté minuty podruhé udeřili domácí. Stanislav Husák vystřelil zápěstím a jeho zakončení přes dva protihráče skončilo za levou tyčí. Schejbal se lapačkou natahoval marně.

Při vyloučení Ošlejška mířili vedle branky Navrátil a Jergl. Přesilovka ale celé dvě minuty přesto netrvala. Zblízka ji po ose Jergl – Ferenc využil Jakub Navrátil a zapsal druhý gól v zápase. V šestnácté minutě se ze střelce proměnil v nahrávače. Po jeho pasu při protiútoku umístil puk pod horní tyčku Pavel Hanák. Vzápětí skórovali Night Birds popáté, dalekonosná střela z hokejky Aleše Jergla se zastavila v horní části boskovické brány. Jediný úspěch hostujícího týmu v celém utkání přišel v čase 17:37. Kotouč s pomocí zásahu jednoho z domácích hráčů dostal do sítě Michal Šimo.

Do druhého poločasu si Boskovice přenesly početní převahu, využít ji ale nedokázaly. Dvě obrovské možnosti měl pak Šmíd, Postava se ale pokaždé stihl přesunout a betonem zasáhl. Domácí čekali na hostující zaváhání. Jedno takové potrestal prudkým pokusem k bližší tyči Adam Holík, kterému nahrával Pavel Hanák. Přerovský kapitán následně připravil gól také Jakubu Ferencovi. Hrající trenér Night Birds se trefil i ve 37. minutě, kdy našel volné místo ve Schejbalově postoji. Konečný výsledek stanovil osm sekund před koncem Jakub Navrátil, který zavěsil pod břevno a zkompletoval hattrick. 



14.05.2022 13:30| 2.kolo| Přerov| 108 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
HC Boskovice
9:1
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Petr Blaha, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:40IHC Night Birds Přerov-1:0Jakub NavrátilPavel Hanák
10:01IHC Night Birds Přerov-2:0Stanislav HusákAleš Jergl
12:27IHC Night Birds PřerovPPG3:0Jakub NavrátilJakub Ferenc, Aleš Jergl
15:35IHC Night Birds Přerov-4:0Pavel HanákJakub Navrátil, Mikuláš Zbořil
15:53IHC Night Birds Přerov-5:0Aleš JerglStanislav Husák
17:37HC Boskovice-5:1Michal ŠimoDavid Šebek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:55IHC Night Birds Přerov-6:1Adam HolíkPavel Hanák
29:59IHC Night Birds Přerov-7:1Jakub FerencPavel Hanák
36:20IHC Night Birds Přerov-8:1Jakub FerencJakub Navrátil
39:52IHC Night Birds Přerov-9:1Jakub NavrátilPavel Hanák, Jakub Ferenc