Překvapení na Smíchově se nekonalo. Prague Rats přestříleli soupeře.

Překvapení na Smíchově se nekonalo. Prague Rats přestříleli soupeře.

Hodinu před sobotním odpolednem odstartovalo třetí kolo Stilmat extraligy inline hokeje. Ve vyrovnaném úvodu se jako první prosadili domácí hokejisté, kteří v závěru čtrnácté minuty odstartovali gólovou smršt, jenž pokračovala až do konce utkání. IHC Prague Rats porazilo IHC Roller Storm Praha vysoko 11:4.

Že budou mít domácí navrh se potvrdilo už po pár vteřinách. Po nelehkém zákroku se brankář Martin Hauser ocitl na zemi a neměl šanci se přemístit na svou levou tyč. Gólovou radost ale i přesto domácím odepřel, když střelu mířící do branky zastavil svou holí. Obdobný zákrok předvedl brankář hostí o necelé dvě minuty později, kdy zneškodnil nejistě zahrané přečíslení soupeře tři na jednoho.

První branky se domácí hokejisté dočkali po střele Petra Haška na konci sedmé minuty. Velkou šanci na vyrovnání měli hokejisté Roller Storm v jedenácté minutě. Filip Bílek dokázal udržet hru na své holi a střílenou přihrávkou našel před brankou zcela zapomenutého Lukáše Bednaříka, který si kotouč přehazoval na forhend a záhy pohořel na sebejistém Martinu Michajlovovi.

Branková smršť se spustila v posledních sedmi minutách první poloviny. V těch padlo dohromady sedm branek, a aby toho nebylo málo, tak také jeden hattrick na straně hostí. Domácí sice měli převahu, ale Roller Storm neházeli flintu do žita a po využité přesilové hře dokázal skórovat ještě dvakrát hostující Ondřej Šulka, který pět vteřtin před přestávkou dovršil hattrick.

Do druhé poloviny vstoupili lépe domácí hráči, kteří si dvěma rychlými góly Radka Pavlata a produktivního Petra Šinágla dostali do čtyřbrankového vedení. To domácí postupně navýšili a po jedenácti brankách to na domácí straně bylo vše.

V posledních minutách se odhodolal k individuální akci David Straka, který se natlačil před bránícího soupeře a z těsné blízkosti prověřil vystřídaného brankáře Jana Kolingera. Ten ale přeci jen inkasoval šest vteřin před koncem, když nedosáhl na zakončení Lukáše Bednaříka k jeho pravé tyči. IHC Prague Rats tak potvrdili roli favorita a střeleckou převahou si upevňují první pozici v západní divizi.



14.05.2022 11:00| 2.kolo| Nikolajka| 45 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
IHC Roller Storm Praha
11:4
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:46IHC Prague Rats-1:0Petr HašekPetr Šinágl
13:48IHC Prague Rats-2:0Jakub BernadJiří Brandejský
14:07IHC Prague Rats-3:0Lukáš PlosPetr Šinágl, Martin Tvrzník
15:17IHC Roller Storm PrahaPPG3:1Ondřej ŠulekDavid Straka
15:45IHC Prague Rats-4:1Martin TvrzníkPetr Šinágl, Lukáš Plos
18:03IHC Roller Storm Praha-4:2Ondřej ŠulekVáclav Klindera, Filip Bílek
19:27IHC Prague Rats-5:2Tomáš RubešJakub Bernad
19:55IHC Roller Storm Praha-5:3Ondřej ŠulekVáclav Klindera
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
21:21IHC Prague Rats-6:3Radek PavlataJakub Bernad, Tomáš Rubeš
24:06IHC Prague Rats-7:3Petr ŠináglJakub Bernad, Tomáš Rubeš
26:50IHC Prague Rats-8:3Petr ŠináglJakub Bernad, Tomáš Rubeš
29:21IHC Prague Rats-9:3Lukáš PlosMartin Tvrzník, Petr Šinágl
30:33IHC Prague Rats-10:3Petr HašekMartin Tvrzník, Lukáš Plos
32:04IHC Prague Rats-11:3Jiří BrandejskýTomáš Rubeš, Jakub Bernad
39:54IHC Roller Storm Praha-11:4Lukáš BednaříkVáclav Klindera, Ondřej Šulek