Přerov v úvodním zápase sezony nezaváhal, poradil si s Brnem

Přerov v úvodním zápase sezony nezaváhal, poradil si s Brnem

Inline hokejisté Přerova porazili ve druhém kole STILMAT extraligy Mission Roller Brno 6:2. Night Birds tak zaznamenali úspěšný vstup do nové sezony, minulý víkend měli volno. Jihomoravané sice na Hané dokázali srovnat zásluhou povedené rány Kaukiče, svěřenci hrajícího trenéra Jakuba Ference ale pak čtyřmi góly v řadě rozhodli. Za Přerov se dvakrát trefil Jergl, jednou skórovali Navrátil, kapitán Hanák, Indrák a do prázdné brány také Hrbatý.

V první šanci se po přihrávce Jergla objevil Navrátil, klečícího Petra Hrachovinu v brance Brna nepřekonal. Blíže ke gólu měl Indrák, z mezikruží trefil pravou tyč hostující brány. V přesilovce neuspěli Ferenc ani Jergl, jehož tvrdý pokus vytěsnil Hrachovina maskou. Na druhé straně si Postava poradil s protiútokem tří proti jednomu, když zastavil střelu Ondráčka i dorážku Strýčka z bezprostřední blízkosti.

Skóre otevřel ve čtrnácté minutě Přerov. Po levé straně hřiště projel Aleš Jergl a jeho polovysoká střela k bližší tyči zapadla do branky. Druhý gól domácích přidal v šestnácté minutě Jakub Navrátil, jenž se opřel do kotouče po přihrávce Hanáka. Snížit mohl Kaukič, kterého od zadního mantinelu našel Rosendorf. Postava ale v rozkleku dokázal zakročit. Brno se prosadilo až minutu a půl před koncem prvního poločasu. Z levé strany uspěl se zakončením pod horní tyč František Kazlepka.

Do druhé půle si Mission Roller přenesl přesilovku, Kubicovu střelu mezi betony Postava pokryl. Brňané vyrovnali při hře ve třech na obou stranách, dalekonosnou dělovkou překonal Postavu Lukáš Kaukič. To byl ale poslední gól hostů v celém utkání. Přerovu ve 29. minutě vrátil vedení Daniel Indrák, který z pravé strany zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Zanedlouho Ferenc vyslal do úniku kapitána Night Birds Pavla Hanáka a ten umístil kotouč do místa nad Hrachovinovou lapačkou.

Oba brankáři poté zastavili samostatné úniky. Hrachovina pohotovým pádem k zemi vychytal Jergla, Postava si zase poradil s pokusem Kubici. Vrátit Brno do zápasu se snažil Drobný, který nastřelil tyč Postavovy branky. Domácí brankář pak ustál průnik Strýčka. Ve 38. minutě se popáté radoval Přerov. Aleš Jergl předjel Dominika Hrachovinu, natlačil se před bránu a pokořil jejího stráže. Pro útočníka Hanáků šlo o druhý gól v utkání. Mission Roller ještě v závěru zkusil risk s prázdnou bránou, do ní však zakončil Filip Hrbatý a potvrdil přerovskou výhru. 



14.05.2022 11:00| 2.kolo| Přerov| 108 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
Mission Roller Brno
6:2
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Petr Blaha, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:53IHC Night Birds Přerov-1:0Aleš JerglAdam Holík
15:48IHC Night Birds Přerov-2:0Jakub NavrátilPavel Hanák
18:36Mission Roller Brno-2:1František KazlepkaDominik Hrachovina
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:42Mission Roller Brno-2:2Lukáš KaukičDavid Sedláček
28:29IHC Night Birds Přerov-3:2Daniel IndrákStanislav Husák
29:52IHC Night Birds Přerov-4:2Pavel HanákJakub Ferenc
37:08IHC Night Birds Přerov-5:2Aleš JerglDaniel Indrák
39:09IHC Night Birds Přerov-6:2Filip HrbatýAleš Jergl