Uherský Brod podlehl Boskovicím 3:5, rozhodla první půle

Uherský Brod podlehl Boskovicím 3:5, rozhodla první půle

Inline hokejisté Uherského Brodu nebodovali ani ve 2. kole extraligy. V zápase s Boskovicemi rozhodla skvělá první půle hostů, ve které si vypracovali vedení 4:0. V zápasu úřadoval především hostující Michal Šimo, který byl u všech gólů svého týmu a zaznamenal pět kanadských bodů.

Utkání 2. kola extraligy nabralo lepší směr pro Boskovice už ve 3. minutě, kdy se prosadil Michal Šimo. Jeho akce po levé straně vedla k první brance utkání. Pak šancí přece ubylo, ale v 9. minutě se prosadil hostující Tomáš Müller, který dostal přihrávku mezi kruhy a zužitkoval ji. Do konce první půle zvedli hosté vedení až na 4:0. Nejdřív díky trefě Michala Šima, pak díky zásahu Lukáše Šmída po pěkné kombinaci zelených.

Boskovice tak vstupovaly do druhé poloviny zápasu s vedením 4:0, ale záhy inkasovaly a Kanci se přiblížili alespoň trochu na dostřel. Prosadil se David Pavlůsek střelou z levého kruhu. Pak dostali Uherskobrodští ještě další příležitost snížit, když se Külzer posadil za sekání na trestnou lavici. Domácí ovšem přesilovku nevyužili a naopak inkasovali chvíli poté, co skončila.

Michal Šimo vystihl rozehrávku Kanců a brankáře si položil ukázkovou kličkou na forhend, kterou proměnil. Domácí odpověděli o necelé tři minuty později, když byl na konci akce domácí kapitán Radim Budil. Brod šel ovšem chvíli poté do oslabení, když se provinil Šiller. Také tahle přesilovka zůstala bez využití.

Závěrečná pětiminutovka přinesla zvýšenou snahu domácích, kterou zužitkoval na brankovišti důrazný David Rauš. Další gól už ovšem nepadl, a tak se z vítězství 5:3 radovaly hostující Boskovice.


07.05.2022 14:00| 1.kolo| Uh.Brod
IHC KANCI Uherský Brod
IHC KANCI Uherský Brod
HC Boskovice
3:5
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Tomáš Šico

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:09HC Boskovice-0:1Michal ŠimoJakub Němec
08:06HC Boskovice-0:2Tomáš MüllerMichal Šimo
13:02HC Boskovice-0:3Michal ŠimoErik Pospíšil
14:28HC Boskovice-0:4Lukáš ŠmídLukáš Ošlejšek, Michal Šimo
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
22:15IHC KANCI Uherský Brod -1:4David PavlůsekRauš David
26:26HC Boskovice-1:5Michal Šimo
29:07IHC KANCI Uherský Brod -2:5Radim BudilMilan Šiller
37:41IHC KANCI Uherský Brod -3:5Rauš DavidDavid Pavlůsek