Zlín předvedl proti Boskovicím obrat a došel si pro první výhru v sezoně

Zlín předvedl proti Boskovicím obrat a došel si pro první výhru v sezoně

Zlínští Devils si v 1. kole STILMAT extraligy připsali těsné vítězství na úkor Boskovic. Hosté se sice ujali brzkého vedení, avšak Zlín stav utkání postupně otočil. V samotném závěru Boskovice ještě hrozily vyrovnáním, ale ani při hře bez brankáře na něj nedosáhly. Klíčovým hráčem pro domácí se stal David Hrazdira, který zaznamenal tři body.

Do utkání měli lepší nástup hosté, kteří z něj vytěžili úvodní branku utkání. O tu se zasloužil Jiří Šmahel, který zaskočil Michala Kořénka prudkou střelou z dálky. I následně měly Boskovice více za hry, avšak další gól nepřidaly i přesto, že šli v polovině první periody do přesilovky.

Místo toho Zlín v oslabení dokázal vyrovnat. Po pěkné kombinaci vypálil Jiří Suhrada, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Devils však plnou kontrolu nad zápasem nezískali, před koncem první části museli řešit ještě jednu početní nevýhodu, ale tu opět zvládli úspěšně. Další gól neinkasovali a proto se do šaten odcházelo za stavu 1:1.

Boskovice měly lepší nástup i do druhého dějství, avšak tentokrát úřadoval především Kořének. Ten nejprve ukradl obrovskou příležitost jednomu z protihráčů, i když kotouč poté ještě poskakoval na brankové čáře. Tam byl ale připravený Jiří Karafiát, který toto nebezpečí zažehnal. O chvíli později z pravé strany pálil nebezpečně Šmahel, ale ten našel jen lapačku zlínského brankáře, která vytáhla puk těsně mimo bránu.

Pak už začaly padat góly. Nejprve se prosadili domácí, kteří zásluhou Tomáše Pavlůska zkompletovali obrat. Jejich vedení ale nemělo dlouhého trvání, protože o necelou minutu později byl puk v jejich síti. O to se postaral Lukáš Šmíd, který úspěšně zaskočil rozhozeného Kořénka. Díky tomu se Boskovice opět dostaly na koně, ale zlínský brankář pro své spoluhráče držel vyrovnaný stav.

Zlín se tedy ubránil a když začal útočit, hned se měl z čeho radovat. Vedení zpátky na zlínskou stranu strhl Jan Bartko, o chvíli později se trefil také David Hrazdira. Devils tak odskočili na rozdíl dvou branek, přičemž tento náskok udrželi až do konce. V závěru se sice v oslabení trefil David Šebek, ale ten už pouze upravoval na finálních 4:3.




07.05.2022 10:00| 1.kolo| Zlín| 25 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
HC Boskovice
4:3
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 1:1
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:29HC Boskovice-0:1Jiří ŠmahelErik Pospíšil
12:06IHC Devils ZlínSHG1:1Jiří SuhradaDavid Hrazdira, Daniel Gazda
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:34IHC Devils Zlín-2:1Tomáš PavlůsekDavid Hrazdira
25:15HC Boskovice-2:2Lukáš ŠmídJakub Němec, Adam Schejbal
31:22IHC Devils Zlín-3:2Jan BartkoLukáš Chludil
32:38IHC Devils Zlín-4:2David HrazdiraDaniel Gazda
38:34HC BoskoviceSHG4:3David Šebek