Olomouc vybojovala první místo a postup ze skupiny B

Olomouc vybojovala první místo a postup ze skupiny B
autor fotografie: Stanislav Cik st.

Kvůli rekonstrukci zimního stadionu v Novém Jičíně se zápasy skupiny B TOP Divize uskutečnily v nedaleké Kopřivnici. Nejlépe je zvládla Olomouc, která nejprve porazila Přerova a posléze pořádající Nový Jičín. Vybojovala si tak první místo, které jí zaručuje účast v druhé fázi POHÁRU ČAILH.

Zápas mezi Přerovem a Olomouci začal v poklidném tempu, neboť na úvodní branku si diváci na kopřivnickém zimním stadionu museli počkat až do čtrnácté minuty, kdy se prosadil přerovský Školoud. Přerov se tak dostal v zápase do vedení, což však bylo ale naposledy. Olomouci se ještě v závěru druhé části podařilo vyrovnat a po pauze dokonce zápas otočit dvěma rychlými góly. Přerov ještě dokázal snížit, ale i přes závěrečnou power-play vylepšenou o vyloučení na každé straně už vyrovnat nedokázal. Olomouc si tak připsala první vítězství.


Po 90 minutové pauze nastoupila Olomouc ke svému druhému utkání proti Novému Jičínu. Vstup se jí podařil, neboť již v páté minutě vedla 1:0 po brance Šima. To Hanákům dodalo klid a pohodu a soupeře prakticky v první polovině k ničemu nepustili. Naopak Jakub Cik náskok domácích ještě zvýšil. Nový Jičín se poprvé prosadil, až po druhé pauze, ale víc jak na dostřel jediné branky se nedostal. Olomouc si své vedení pohlídala a i přes závěrečný tlak Jičína postup do druhé části – POHÁRU ČAILH vybojovala. Na Přerov a Nový Jičín čeká – POHÁR STILMAT.


Ve třetím zápase už nešlo o postup, ale o vzájemný zápas do POHÁRU STILMAT, a tak se hrálo v rychlém tempu, čemuž také odpovídal výsledek hry. Přerov si dokázal vytvořit hned v úvodu slibný náskok a prakticky z každé větší šance udeřil. V konečném výsledku Přerov porazil Nový Jičín vysoko 14:4.

DatumČasKoloDomácíHosté
13.06.202010:001IHC Night Birds PřerovIHC Eagles Olomouc2:3
13.06.202013:001IHC Eagles OlomoucIHC Nový Jičín5:3
13.06.202015:301IHC Nový JičínIHC Night Birds Přerov4:12