Svižný zápas vítěze nepoznal, Hradec remízoval s Rats 4:4

Svižný zápas vítěze nepoznal, Hradec remízoval s Rats 4:4
autor fotografie: Martin Voltr

Jediný sobotní duel skupiny A proti sobě svedl dva horké favority, tomu odpovídala také hra. Bylo nastoleno svižné tempo, dění se přelévalo ze strany na stranu, a i když Hradec vedl už o dva góly, mač nakonec skončil remízou.

Hned na úvod mohl skóre otevřít Čáp, proti jeho pokusu se však stihl Michajlov natáhnout na čáře. Šanci dostali záhy také Pražané, kteří si vydobyli přesilovku, v té však žádnou nebezpečnou střelu nevyprodukovali. Pohledný hokej podtrhávaly také výkony obou brankářů, a tak první gól padl až v 11. minutě. Filip Hronek si najel do blízkosti brány a zamířil do protipohybu gólmana do horní části klece – 0:1. Jenže vedení nevydrželo Východočechům dlouho, už po 35 vteřinách totiž přišel s odpovědí Martin Tvrzník, který nastavil hůl a zamířil křížem do pravého vinglu – 1:1.


Druhá čtvrtina začala nastřelenou tyčí v podání Fialy, chvíli nato se radovala opačná střídačka. Ke kotouči se dostal znovu Filip Hronek, který si opět najel k brankovišti a krásnou bombou zavěsil do horního růžku – 1:2. Minutu nato to vypadalo, že bude zase srovnáno, kotouč totiž už už mířil za hradeckou brankovou lajnu. Jenže na poslední chvíli zareagoval pohotový Malík, jenž puk odpálil do bezpečí. Východočeši mohli svůj náskok navýšit v přesilové hře, zůstala však bez využití, stejně tak i zbylé šance druhé části.


V první polovině té třetí už ale předváděnou hru okořenily další trefy. Ve 29. minutě vyšla spolupráce hradeckých bratrů, kterou zakončoval ranou na pravou tyč Jakub Novák – 1:3. Rats však brzy stáhli rozdíl znovu na jedinou branku, když Petr Šinágl zamířil nad gólmanovo rameno – 2:3. Jenže to se Východočechům nelíbilo, a tak si ještě před přestávkou vzali vyšší náskok zpět. Jakubu Novákovi ještě dorážka nevyšla, Tomáš Půlpán už ale svůj průnik hřištěm dokázal zakončit nad beton – 2:4.


Do poslední čtvrtiny vstupovali Východočeši s dvougólovým náskokem a jejich cíl byl jasný – ubránit jej až do konce. To se nejprve Hradci dařilo, jenže poté vyrobil v obraně dvě chyby, které soupeř ve 40. a 41. minutě potrestal. Petr Hašek projel za bránící hráče a ocitl se sám před bránou, tuto pozici využil k zakončení k levé tyči – 3:4. Srovnání dokonal Martin Fiala, který mířil do horní části klece, a stanovil tak konečné skóre duelu na 4:4. Oba favorité si tak odnesli po jednom bodu do tabulky, díky lepšímu skóre připadla první příčka Hradci Králové.



13.06.2020 11:00| 2.kolo| Třebechovice| 26 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
ILHK Hradec Králové
4:4
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Veselý, Josef Barek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
10:21ILHK Hradec Králové-0:1Filip Hronek
10:56IHC Prague Rats-1:1Martin TvrzníkJiří Brandejský
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:24ILHK Hradec Králové-1:2Filip HronekJakub Novák, Zděnek Čáp
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
28:35ILHK Hradec Králové-1:3Jakub NovákLukáš Novák
30:26IHC Prague Rats-2:3Petr ŠináglJiří Brandejský
35:34ILHK Hradec Králové-2:4Tomáš Půlpán
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:32IHC Prague Rats-3:4Petr Hašek
40:45IHC Prague Rats-4:4Martin Fiala