Zlín kraloval v domácím prostředí, urodila se také nečekaná remíza

Zlín kraloval v domácím prostředí, urodila se také nečekaná remíza

ZLÍN – Také ve Zlíně započaly zápasy TOP divize, ve kterých se představili domácí Devils, Brno, Boskovice a Uherský Brod. Nejúspěšnější byli zlínští hráči, kteří si připsali dvě jednoznačně výhry. Nejhůře naopak skončily Boskovice, které se skórem 3:15 nezískaly ani bod. Uherský Brod a Brno si připsali po jedné výhře a remíze, jelikož ve vzájemném souboji nenašli vítěze.

První duel dne nám přinesl relativně poklidný zápas, který si Zlín bez problémů pohlídal.  Během druhé, třetí a čtvrté třetiny si vytvořil čtyřbrankový náskok, na který už Kanci vzhledem ke své neúspěšné ofenzivě nedokázali zareagovat. Krátce před koncem duelu sice dvakrát skórovali, ale bylo to úplně k ničemu, protože Devils rychle odpověděli pátým gólem, kterým si definitivně zajistili výhru, kterou si více než zasloužili.

Také druhý zápas měl jednoznačný spád. Brno hrálo s nesmírnou chutí a odhodláním, do vedení dokonce šlo už po šestnácti sekundách hry. V první čtvrtině si nakonec vytvořilo až tříbrankový náskok, který ve zbytku času poctivě navyšovalo. Nic na tom nezměnily ani dvě přesné trefy Boskovic, které však doplácely zejména na nedůslednou defenzivu. Na světelné tabuli nakonec svítilo skóre 8:2 ve prospěch Rolleru, který si tak připsal snadné tři body.

Boskovice ihned poté nastoupily ke svému druhému a poslednímu utkání, ale zpočátku se na nich vůbec neprojevovala únava, protože šli proti favoritovi do vedení. Příznivý stav však udržely jen necelé dvě minuty, Zlín pak vyrovnal a vzápětí překlopil skóre na svou stranu. Zbytek času už jednoznačně dominovali domácí, kteří své góly poctivě rozdělili mezi všechny čtvrtina a nakonec se radovali z dalšího jednoznačného vítězství, při kterém nasázeli dokonce sedm branek.

Nejzajímavější klání přišlo na řadu až jako poslední. Výhra se dala očekávat od Brna, ale Brod se ihned vzepřel favorizovanému soupeři a v prvních třech minutách si vytvořil dvoubrankové vedení. Na začátku druhé čtvrtiny navíc vedl už 3:0. Roller však prokázal svou vnitřní sílu a během jedenácti minut vyrovnal, i když vyrovnaný stav nevydržel dlouho, jelikož půlminuty po vyrovnání se opět prosadili Kanci. Brno však opět dokázalo srovnat stav a ještě se pokoušelo o obrat, ale ten už nepřišel.