Češky mají druhou výhru, rozdrtily Austrálii!

Češky mají druhou výhru, rozdrtily Austrálii!
autor fotografie: Lukáš Kratochvíl

Ani krátký čas na odpočinek a brzký start rozjeté Češky nezastavil, i ve druhém utkání svého soupeře s přehledem přehrály a na turnaji zatím podle očekávání dominují. Austrálii nasázeli už v první půli třináct branek a nepolevily ani ve druhém poločase.

Zápas začaly české hráčky bez velkých rozpaků a už po 12 sekundách otevřela skóre Mrázová, která z úhlu zaskočila gólmanku! I díky rychlému gólu pak Češky kontrolovaly hru a trávily většinu času s pukem, po gólech Mlýnkové a Mazancové pak po deseti minutách vedly pohodlně o tři branky.

Pak teprve začala pořádná kanonáda – v rozmezí 12. a 15. minuty přidaly české reprezentantky hned čtyři góly! V 17. minutě soupeřky umazaly nulu na kontě vstřelených gólů, když české obraně ujela Lee Cawleyová, která snížila na 1:7. Jako by tím ale Češky nabudila k většímu výkonu a ty pak během 131 sekund vstřelily neuvěřitelných PĚT branek a upravily na 13:1 po poločase.

I druhou půli načala gólem Mrázová, pro kterou to byl pátý zásah v utkání. Po ní byla hodně vidět Sára Čajanová, která během dvou minut nastřílela hattrick, který ještě proložila gólem Erbenová. Češky neměly slitování a sypaly soupeřkám jednu branku za druhou, Veselá ve 32. minutě přidala už 20. zásah svého týmu.

Češky se ani pak nezastavily, v posledních minutách přidaly ještě čtyři branky a upravily konečnou podobu skóre na 24:1.

Branky a nahrávky:17. Crawleyová (Melkshamová) – 1. Mrázová (Čajanová), 5. Mlýnková (Jančová), 7. Mazancová (Flachsová), 12. Mrázová (Čajanová), 12. Mlýnková (Čajanová), 13. Kovářová (Vopravilová), 14. Flachsová (Pipková), 15. Jančová (Mrázová), 17. Mlýnková (Jančová), 17. Mrázová (Mlýnková), 19. Erbenová (Mazancová), 19. Flachsová (Pipková), 19. Mrázová (Čajanová), 22. Mrázová (Mlýnková), 27. Čajanová (Mrázová), 29. Erbenová (Pipková), 29. Čajanová (Jančová), 29. Čajanová (Mrázová), 30. Vopravilová (Jůzková), 32. Veselá (Mazancová), 33. Čajanová (Mlýnková), 38. Kaltounková (Jůzková), 39. Mlýnková (Čajanová), 39. Mlýnková (Mrázová).

Sestavy:

Austrálie: Carrollová Bertlesová (32. Wheelerová) – Grevellová, Fitzpatricková, Atkinsová, Majorová, Crawleyová, Cooková, Melkshamová, Bigginová, Willisonn-Allenová, Borgová, Turnerová, Smithová.

Česko: Peslarová (21. Škodová) – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.


07.07.2019 09:30| 2.kolo
Austrálie
Austrálie
Česká republika
1:24
Česká republika
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-