Ženy vkročily do turnaje suverénním vítězstvím nad Britkami!

Ženy vkročily do turnaje suverénním vítězstvím nad Britkami!
autor fotografie: David Šimon

Ženy napodobily muže a juniory a vyhrály svůj první zápas na World Roller Games v Barceloně. Výsledek i průběh zápasu byl podobný prvnímu zápasu juniorů – pozvolnější začátek a nakonec jasná výhra poměrem 11:0!

České hráčky podle očekávání byly od začátku utkání aktivnější a od prvních minut se dostávaly do tlaku. Na první branku zápasu se však čekalo až do sedmé minuty, kdy nejdříve neuspěla Mlýnková jen proto, aby vzápětí prostřelila výbornou Daviesovou – 1:0! Britky mohly ve 12. minutě srovnat, ale to se vytáhla fantastickým zákrokem Škodová, která udržela vedení svého týmu.

Podobně se musela zaskvět i o tři minuty později, kdy rukavicí vytěsnila pokus Barbettové. Pak ale přišlo uklidnění, v 16. minutě Čajanová výborně tečovala nastřelený puk od Mlýnkové a hned v 17. minutě Kaltounková zvýšila náskok už na 3:0. Oba týmy si sice vypracovaly i další šance, první půle ale skončila tříbrankovým vedením českých hráček.

Do druhé poloviny nastoupila v české brance Klára Peslarová. Stejné ale zůstalo to, že góly padaly jen do branky soupeře. Vše přitom odstartovalo až ve 25. minutě, kdy svůj druhý gól v utkání vstřelila Mlýnková. Na 5:0 pak ve 28. minutě zvýšila Mrázová, která sice první šanci nevyužila, ale nenechala se tím odradit.

Stejná hráčka pak ve 30. minutě vybídla Mlýnkovou k završení hattricku a tak se také stalo. Netrvalo to ani minutu a obě hráčky si prohodily role, Mlýnková našla Mrázovou, která upravila už na 7:0! Na pár minut to pak vypadalo, že tento výsledek bude Češkám stačit, nakonec tomu ale bylo jinak.

Závěrečnou rychlopalbu otevřela ve 36. minutě Kaltounková, o necelou minutu později Mazancová navýšila už na 9:0, ale stále ještě ve 37. minutě už to bylo o deset, když i Mrázová dokonala svůj třígolový večer! Konečnou podobu výsledku pak dala Jůzková, která šikovnou tečí uzavřela skóre na 11:0. 

Branky a nahrávky:7. Mlýnková (Mrázová), 16. Čajanová (Mlýnková), 17. Kaltounková, 25. Mlýnková (Mrázová), 28. Mrázová (Jančová), 30. Mlýnková (Mrázová), 31. Mrázová (Mlýnková), 36. Kaltounková (Kovářová), 37. Mazancová (Erbenová), 37. Mrázová (Mlýnková), 38. Jůzková (Kovářová)

Sestavy:

Velká Británie: Daviesová (Cattellová) – Gordnová, Rathboneová, Barbettová, Hillsová, Jonesová, Gravestocková, Kirkhamová, Callaghanová, Taylorová, Petrosinoová, Harrisová, Walkerová.

Česko: Škodová (21. Peslarová) – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.


06.07.2019 21:30| 1.kolo
Velká Británie
Velká Británie
Česká republika
0:11
Česká republika
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-