Junioři porazili Kanadu a mají jistou medaili!

Junioři porazili Kanadu a mají jistou medaili!
autor fotografie: Lukáš Kratochvíl

Junioři v semifinále World Roller Games v Barceloně podruhé v turnaji narazili na Kanadu, soupeře, se kterým se v základní skupině o výsledek tahali až do posledních sekund. Tentokrát si ale český tým počínal zkušeně a bez nervů, v první půli si vytvořil už čtyřgólový náskok, který nakonec bez větších problémů uhlídal až do konce zápasu. Ve Španělsku si tak čeští junioři zahrají o zlato!

Hned od úvodu zápasu bylo vidět, že Češi setřásli nervozitu z prvního vzájemného zápasu a počínali si s daleko větším klidem a přehledem. V úvodních minutách sice možná Kanaďané byli víc na puku, přes připravenou obranu se ale nedostali vůbec k ničemu, první větší šanci si tak připsal v sedmé minutě Svozil. Ten sice ještě neuspěl, ale i tak šli Češi i v pátém zápase do vedení, když se na začátku 10. minuty prosadil tvrdou střelou Luža! A hned o pár sekund později zvedali naši junioři ruce nad hlavu podruhé, když Jiří Suhrada dokonale napodobil Lužu a zvýšil na 2:0! Parádní dvouminutovku českého výběru završil ještě v 11. minutě Jindra gólem na 3:0! Kanaďané pak i s porcí štěstí přežili oslabení a pomýšleli na návrat do zápasu, jenže jejich naděje v 18. minutě zmrazil důrazný Svozil, který z dorážky zvyšoval už na rozdíl čtyř branek, kterým také první půle skončila.

Kanaďané nesložili zbraně, vystřídali gólmany a vrhli síly do útoku, v české brance se ale vyznamenal Postava, který pohlídal rozdíl čtyř gólů. Češi pak navíc hráli další přesilovku, ze které sice neskórovali, to se jim povedlo ale hned vzápětí při hře v plném počtu, když Andrej Adamec střelou mezi betony zvyšoval už na 5:0! Až pak se dokázal prosadit i soupeř. Sutherland na začátku 28. minuty při přesilovce dostal čas a prostor na pravém kruhu, aby zamířil přesně nad lapačku Šarmana, který poprvé kapituloval. Kanaďanům ale rychle ubíhal čas a šance nepřicházely, zámořský celek tak sáhl ke hře bez gólmana, při které jejich šance definitivně potopil Andrej Adamec, který upravil na 6:1. A poslední tečku za zápasem nakonec po souhře celé lajny napsal Luža, který jen pár sekund před závěrečným hvizdem naposledy dopravil puk do branky a pečetil tak postup do bojů o zlato!

Branky a nahrávky: 28. Sutherland (Castagna) – 10. Luža, 10. Suhrada (Luža), 11. Jindra, 18. Svozil (Indrák), 25. Adamec (Altrichter), 39. Adamec (Indrák), 40. Luža (Hrazdira).

Sestavy: 

Kanada: Strom (18. Currie) – Castagna, Abbamont, Dalben, Sutherland, Foster, Bowie, Tallas, Piercey, Ro, McEachern, Massé, Genoway.

Česko Postava (Šarman) – Turek, Hašek, Altrichter, Adamec, Jindra, Svozil, Indrák – Čech, Štíbr, Suhrada, Luža, Hrazdira, Mlčák, Ryšavý.


03.07.2019 18:30| Semifinále
Kanada
Kanada
Česká republika
1:7
Česká republika
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-