Češi si poradili i s Austrálií, protinožce porazili 11:1

Češi si poradili i s Austrálií, protinožce porazili 11:1
autor fotografie: Lukáš Kratochvíl

K druhému zápasu na World Roller Games se sice junioři museli přesouvat do jiné haly, ani to je ale nezbrzdilo a proti Austrálii zopakovali herně a hlavně výsledkový povedený zápas. Tentokrát se našim juniorům povedlo vytvořit si výraznější vedení už v první půli, před posledním zápasem ve skupině tak mohli druhou část odehrát s větším klidem.

Vstup do druhého zápasu byl o něco opatrnější než v prvním duelu a první velkou šanci utkání měli v šesté minutě Australané, když Clifford zakončoval po ztrátě situaci dvou na nikoho střelou a dorážkou, puk ale za Šarmana nedostal. A hned vzápětí se prosadili Češi, když rychlou akci zakončil přesnou střelou Petr Hašek! V 10. minutě už Češi zvyšovali na 2:0, když si Altrichter počkal na Turka, který pohodlně přidal druhý gól. Hned o minutu později na něj navázal Svozil, který z levé strany přesně zamířil a střelou o tyč upravil už na 3:0. Indrák pak při signalizovaném vyloučení střelou z nulového úhlu zvyšoval už na 4:0 a pátý gól zápasu přidal po parádní sólo akci David Jindra! Pak se dokázal prosadit i soupeř, Lachlan Clifford povedenou střelou snížil na 1:5 a Australané navíc dostali výhodu přesilovky, jenže většího prostoru na hřišti využil naopak Jiří Suhrada, který dělovkou upravil skóre první části na 6:1!

I ve druhé části jako první zahrozili Australané, Postava si ale s první nebezpečnou situací poradil výborně. A ještě lépe si na druhé straně vedl nahrávající Štíbr, který před brankou našel hůl Jana Mlčáka, který puk s přehledem usměrnil do branky – 7:1. Mezi střelce s pak zapsal i Richard Hrazdira, který po přesné přihrávce do jízdy na nic nečekal a pohotově zakončil – 8:1. Ve 29. minutě už to bylo o osm branek, když Ryšavý ze středu hřiště zamířil přesně do horního růžku! Soupeř se ale ani pak nezmohl na větší odpor a už po chvíli inkasoval desátý gól, který obstaral Dominik Luža. Ani to Čechům ale nestačilo a konečnou podobu výsledku tak dal až v přesilové hře Jiří Suhrada, který tvrdou střelou nedal gólmanovi příliš šancí.

Branky a nahrávky:7. Hašek (Suhrada), 10. Turek (Altrichter), 12. Svozil (Mlčák), 13. Indrák (Ryšavý), 14. Jindra (Turek), 18. Suhrada, 24. Mlčák (Štíbr), 26. Hrazdira (Suhrada), 29. Ryšavý (Mlčák), 33. Luža (Hašek), 38. Suhrada (Hrazdira) – 16. Clifford (Clifford)

Sestavy:

Česko: Šarman (21. Postava) – Turek, Hašek, Altrichter, Adamec, Jindra, Svozil, Indrák – Čech, Štíbr, Suhrada, Luža, Hrazdira, Mlčák, Ryšavý.

Austrálie: Wynne – Bilberry, Smith, Clifford L., Fitzpatrick, Hazel, Clifford W., Docummun-Dit-Verron, Pope, Banwell, Lombardi.


30.06.2019 10:30| 2.kolo
Česká republika
Česká republika
Austrálie
11:1
Austrálie
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-