Veteráni jsou ve finále mistrovství světa, Slováky udolali na nájezdy!

Veteráni jsou ve finále mistrovství světa, Slováky udolali na nájezdy!
autor fotografie: Lenka Rybaříková

Velká přestřelka, ostrá bitva a nervy drásající drama. Čeští inline hokejisté v kategorii veteránů porazili své sousedy ze Slovenska 6:5 po nájezdech a znovu po roce si zahrají finále! Jejich soupeřem bude nepříjemná Francie.

V hale v Roaně se bylo na co dívat. klání přineslo federální derby, které přineslo skvělé momenty od samotného začátku. Již v první minutě vstřelil vedoucí branku Pavel Würtherle, který dostal poprvé naše reprezentanty do vedení. V utkání, které přineslo mnoho zvratů, však následně Češi trochu polevili, zvýšenou aktivitu Slováků však umírnil ve dvanácté minutě druhou brankou Daniel Šelešovský. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se obhájci titulu měli o svůj postup obávat. Jenže... Ještě do přestávky zvládli Slováci třemi trefami do sítě brankáře Hrachoviny otočit skóre a rázem zadělali na velké drama.

Po pauze si slovo vzali opět čeští veteráni. Stehlík s Jindrákem dostali kotouče za záda Kohúta, na opačné straně bleskurychle odpověděl Jelínek. Takřka totožně se situace opakovala poté, co na druhou trefu Šelešovského v utkání navázal kapitán Špečko. Výsledek 5:5 platil až do závěrečné sirény, Češi se strachovali především při přesilové hře soupeře minutu a půl před koncem. Prodloužení přineslo především české šance, ani jedna z nich ale postupovou radost nepřinesla. A tak došlo až na samostatné nájezdy.

V první sérii proměnil Ležo, následně však Češi vytáhli své skvosty. Dva bekhendové blafáky v podání Romana Kaly a Daniela Šelešovského znamenaly obrat, jistý Hrachovina mezi tyčemi již žádný nájezd nepustil a po úspěšném zákroku proti Foltinovi se spustily postupové oslavy! Opět po roce si čeští veteráni zahrají finále, zítra v Roaně vyzvou výběr Francouzů.  

Česko - Slovensko 6:5 po nájezdech (2:3, 3:2 - 0:0) 

Branky a nahrávky: 1. P. Würtherle (Šelešovský), 12. Šelešovský, 23. Stehlík (Langr), 28. Jindrák (Kala), 31. Šelešovský, rozh. náj. Šelešovský – 15. Jurenka (Foltin), 19. Kolárik, 20. Charvát, 29. Jelínek, 32. Ščepko.


Česko: Hrachovina – Polívka, Suhrada, Stehlík, T. Würtherle, Pospíšil, Kala, Ulrich, Kazlepka, Zadina, Vápeník, Jindrák, Šelešovský, Langr, P. Würtherle


Slovensko: Kohút – Štábel, Foltin, Charvát, Trenčan, Jelínek, Jurenka, Ščepko, Lužo, Kolárik