Masters slaví semifinále! Houževnatí Slovinci zlomeni po přestávce

Masters slaví semifinále! Houževnatí Slovinci zlomeni po přestávce

Po odpoledním úspěchu veteránů si postupovou radost do semifinále vychutnali i inline hokejisté v kategorii Masters. Proti Slovinsku se ale výrazně nadřeli, po prvním poločase vedli jen o jednu branku a do výraznějšího trháku odskočili až v průběhu druhého poločasu. Nyní se těší na semifinálovou bitvu s USA.

Úvodní čtvrtfinálové otrkávání netrvalo příliš dlouho. Slovinci, zatažení na vlastní polovině, cítili sílu v rychlých protiútokách, kterými českou defenzívu výrazně trápili. Vždyť v prvních deseti minutách musel brankář Pavel Pavlíček hned několikrát hasit velkou šanci soupeře a zejména díky jeho přispění jsme nemuseli zkraje zápasu dotahovat. Postupem času se tlak českého reprezentačního výběru Masters začal zvyšovat, s čímž logicky přicházeli i zajímavější příležitosti.

K vedení Česku pomohla až přesilová hra a dorážka ze vzduchu v podání Tomáše Langra. O těsný náskok Češi zásluhou Gruma po přestávce přišli, důležitou trefou však Pavel Würtherle, pro kterého to společně s Romanem Kalou byl již druhý čtvrtfinálový zápas během jediného dne, vedení vrátil na českou stranu a zavelel k dalším gólovým hodům. K jeho gólu se přidal ještě Tomáš Hejdu, Petr Hanák, David Balázs, dvě trefy vsítil Kala, stejně jako Langr. 

Poslední slovo sice měli Slovinci do sítě brankáře Pavlíčka, na výsledku to ale již mnoho nezměnilo. Češi zvítězili 8:2, postoupili do semifinále, kde se hned následující den střetnou s těžkým protivníkem - Spojenými státy.

Česko - Slovinsko 8:2 (1:0)

Branky a nahrávky: 15. Langr (P. Würtherle), 23. P. Würtherle, 25. Hejduk (P. Hanák), 29. Langr (P. Würtherle), 32. Kala (Hejduk), 34. P. Hanák (R. Hanák), 36. Kala (P. Hanák), 39. Balázs (Langr) – 22. Grum, 40. Petronjevič


Česko: Pavlíček – Balázs, Plášek, Vích, Hejduk – P. Hanák, R. Hanák, Schubert, Voleský, Pospíšil, Kala, P. Würtherle, Langr, Kala, P. Würtherle


Slovinsko: Penko – Starič, Letonja, Pajnič, Župančič, Petronjevič, Oman, J. Breznik, Mubi, Grum, Fajdiga