Mistrovství světa - ženy

Články

Dobývání kanadské branky přineslo ženské reprezentaci postup do finále!

čtvrtek 19.07.2018, 22:48
V roce 2015 ženská reprezentace vybojovala světový titul v argentinském Rosariu. Po třech letech jsou česká děvčata zase blízko zlatému snu! V semifinále totiž dokázaly přehrát Kanadu výsledkem 3:0 a stejně jako v Rosariu si o zlato zahrají s výběrem USA.

Máme Kanadě co vracet, říká Karolína Kovářová. Hodně jsme tvořili, Finky jen čekaly na protiútok, hlásí Tereza Vanišová

středa 18.07.2018, 23:35
Velmi tvrdý defenzivní blok v podání finských hráček musely Češky překonat. Nakonec silnou betonovou tvrz prorazily šesti různými střelami, což vyneslo českému týmu postup do semifinále proti Kanadě. Svá hokejová děla nabily a jedinkrát úspěšně zamířily Karolína Kovářová s Terezou Vanišovou, přičemž první zmiňovaná se osvědčila i jako palebná asistentka. Dnešními šesti trefami se jistě české hráčky rozstřílely na čtvrteční demolici javorového listu ve večerních hodinách. Semifinálový duel proti Kanadě začíná ve 21:30.

Češky si vymetly cestu do semifinále! Finsko přehrály 6:2

středa 18.07.2018, 21:43
Do cesty o medailové boje se ženské reprezentaci postavily Finky. To ale pro česká děvčata nebyla zásadní překážka, protože soupeřky nepustily téměř do hry a po šesti brankách si zajistily postup do semifinále. V tom se střetnou s Kanadou v pozdním večerním čase od 21:30.

Věděli jsme, co od Ameriky očekávat, hlásí Blanka Škodová. Zápas byl důležitý pro zvýšení sebevědomí, konstatuje Kateřina Mrázová

úterý 17.07.2018, 11:03
České hráčky mají za sebou i poslední utkání základní skupiny na mistrovství světa. Obhájkyně zlaté medaile z USA porazily Češky vysoko 5:1. Již od počátku zápasu předvedly převahu na hrací ploše. kterou následně korunovaly vstřelenou brankou. Základní skupinu zakončily české reprezentantky na prvním místě, bez ztráty bodu a pouze dvěma inkasovanými góly. V turnaji budou dále pokračovat ve čtvrtfinále, kdy se utkají s vítězem zápasu mezi Austrálií a Finskem. Čtvrtfinálové utkání je na programu ve středu od 20 hodin.

Boj o první místo ve skupině ovládly Češky! Obhájkyním zlata z USA nasázely pět branek

pondělí 16.07.2018, 19:35
V přímém boji o první místo ve skupině A si to česká děvčata rozdala s obhájkyněmi světového zlata z USA. Už od počátku v utkání výrazně dominovala, což potvrdila dvěma povedenými góly z prvního poločasu. Ve svém tlaku na americkou branku neustávala ani v poločase druhém, ve kterém nasázela za záda Rackleffové další tři branky! Definitivně tak ovládla svou skupinu bez ztráty bodu a pouze se dvěma obdrženými góly. Již pozítří svedou souboj ve vyřazovacích bojích.