Češi jsou mistry světa! Ve finále deklasovali Francouze

Češi jsou mistry světa! Ve finále deklasovali Francouze

Český tým je opět po dvou letech světovým šampionem v inline hokeji! V Asiagu se mu povedlo napodobit dva roky starý triumf a po výhře 7:2 se mohou radovat ze zlatých medailí. Výhru 7:2 řídilo hned pět střelců v čele se skvělým Josefem Karlíkem v brance. Svěřenci Martinů Mecery a Tvrzníka na turnaji ani jednou neprohráli.

Český tým nastoupil do utkání naprosto fantasticky. V polovině třetí minuty byla nabídnuta přesilová hra, která byla bleskově využita. Pavel Strýček dostal přihrávku na pravý kruh, dostal se do střelecké pozice a nedal Simonovi šanci - 0:1. Podruhé se čeští inlinisté prosadili v polovině prvního poločasu. K Marku Loskotovi se dostal kotouč před brankou a český snajpr se nezmýlil - 0:2! 

Český celek následně přežil první oslabení a brzy se dočkal třetí branky. Zatím se smůlou hrající Marek Loskot dostal další kotouč před branku, kde se i napodruhé prosadil a Češi po prvním poločase vedli 3:0. To bylo již parádní vedení, ale nic nebylo rozhodnuto.

Češi v aktivní hře pokračovali i ve druhé půli. Petr Kafka mohl přidat čtvrtou branku, ale u pravé tyče mířil jen vysoko nad. Následně to už ale vyšlo. Petr Kafka v roli falešného beka vyslal svou pumelici, kterou přiblížil český tým opět ke zlatu o něco blíže - 0:4. Následně mohli Francouzé snížit, ale Karlík naprosto fantasticky zasáhl.

Nakonec se ale Francie kontaktní branka i tak dočkala. Hamon Lambert si najel do útoku a krásnou dělovkou o břevno vstřelil pohlednou branku - 1:4. Češi ale drama nepřipustili a opět odskočili na rozdíl čtyř branek. Martin Fiala si sjel mezi kruhy a po parádní stahovačce vstřelil svou další branku na turnaji - 1:5! Branky ovšem padat v závěru nepřestaly, ba naopak.

Petr Kafka vstřelil zblízka pod víko branku na 6:1 pro český tým. Francii se sice díky zásahu Horrata Romaina dostala v posledních minutách na dostřel čtyř branek, ale na konečný 7:2 upravil poslední brankou celého šampionátu Petr Šinágl. Češi se stali mistry světa!

Francie – Česko 2:7

Branky a nahrávky: 32. Lambert (Jolan), 39. Romain (Karl) – 3. Strýček (Šebek), 10. Loskot (Kafka), 18. Loskot (Šebek), 27. Kafka (Loskot), 35. Fiala (Chamrád), 37. Kafka (Loskot), 40. Šinágl (Bernad)

Vyloučení: 3:1.
Využití: 0:2. V oslabení: 0:0.

Sestava Francie: Simon – Yves, Hugo, Romain, Eliott, Maxime, Lambert, Gaboriau – Baptiste, Karl, Renaud, Jolan, Clement, Joan, Theo.
Sestava Česka: Karlík – Šebek, Strýček, Kafka, Loskot – Zbořil, Malý, Bernad, Chamrád – Kuťák, Cik, Šinágl, Fiala – Vyoral.

Foto: Roberta Strazzabosco a Max Pattis


28.07.2018 20:00| Finále
Francie
Francie
Česká republika
2:7
Česká republika
Přesilové hry: 1:3 | PPG: 0:2 | SHG: 0:0

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:51Česká republikaPPG0:1Pavel StrýčekPatrik Šebek
09:02Česká republika-0:2Marek LoskotPetr Kafka
17:24Česká republika-0:3Marek LoskotPatrik Šebek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:10Česká republikaPPG0:4Petr KafkaMarek Loskot
34:57Česká republika-0:5Martin FialaAleš Chamrád
36:06Česká republika-0:6Petr KafkaMarek Loskot
39:32Česká republika-0:7Petr ŠináglJakub Bernad