Inline hokejisté jdou do boje. Startuje mistrovství světa IIHF v Pardubicích

Inline hokejisté jdou do boje. Startuje mistrovství světa IIHF v Pardubicích

Špičkový inline hokej je zpátky v České republice! Od neděle 1. do soboty 7. června 2014 se v Pardubicích znovu po třech letech uskuteční světový šampionát pod hlavičkou mezinárodní hokejové federace, na kterém budou zlaté medaile obhajovat Spojené státy. Domácí reprezentace má ale také jednoznačně medailové ambice.

Aby ne! Celá řada fanoušků si pamatuje právě na rok 2011, kdy před bouřlivou kulisou vybojovali domácí hokejisté historicky první zlato na šampionátech IIHF. Velmi silný výběr v čele s brankářem Romanem Handlem v životní formě tehdy nenašel přemožitele, v památném finále pak zdolal Spojené státy 3:2 a společně se šesti tisícovkami diváků mohl slavit.

Letos to ale Češi budou mít velmi složité. Hlavním favoritem je právě obhájce titulu, výběr USA, který čeká národní tým už v základní skupině. Jinak mají ale čeští hokejisté papírově snadnější skupinu, pokud chtějí pomýšlet vysoko, se Slováky i nováčkem z Velké Británie si musí poradit. Naproti tomu ve druhé skupině, která čítá Kanadu, Švédsko, Finsko a Německo, absolutně nelze pořadí odhadnout.

Do čtvrtfinále každopádně postupují všechny týmy, v klíčovém zápase celého turnaje se střetnou křížem (1A – 4B apod.). Na úspěšné týmy následně čeká semifinále a závěrečné boje o medaile; naopak neúspěšní se střetnou v bojích o umístění a udržení. Sestup čeká nejslabšího z osmi účastníků, jehož v elitní divizi pro příští rok nahradí vítěz B skupiny. Tam je možno hlavní favority hledat mezi Maďarskem, Slovinskem a Rakouskem.

Zápasy národního týmu ve skupině

neděle 1. 6. 18:00 Slovensko – Česká republika
pondělí 2. 6. 19:00 USA – Česká republika
úterý 3. 6. 18:00 Česká republika – Velká Británie

Další program mistrovství světa

čtvrtek 5. 6. čtvrtfinále
pátek 6. 6. semifinále / zápasy o umístění
sobota 7. 6. zápasy o medaile / zápas o udržení

Zápasy českého národního týmu bude z Pardubic živě přenášet televizní kanál ČT sport, všechny zápasy elitní divize můžete sledovat na živém streamu na stránkách IIHF. Podrobné zpravodajství najdete na oficiálních stránkách mistrovství inlinehockey2014.com, živé textové přenosy tradičně na Onlajny.com.