Finálovou dvojici první ligy vytvoří Roller Storm spolu s Pískem

Finálovou dvojici první ligy vytvoří Roller Storm spolu s Pískem

HRADEC KRÁLOVÉ – Final Six první ligy dospělo do svého finále. V rámci nedělního dopoledne se rozhodlo o finálové dvojici, kterou nakonec budou tvořit IHC Roller Storm Praha a IHC Písek. Jak se jejich cesta k finálovým branám rodila?

Písek předvedl kanonádu

K úvodnímu duelu nastoupili IHC Písek spolu s novou tváří v sestavě, kterou byl Ondřej Šulek. Píseckým stačilo na otevření skóre pouze sedm sekund, právě tolik potřeboval Ondřej Dlouhý na svou gólovou trefu. Uherské Hradiště se ale nenechalo zaskočit a díky dvěma slepeným gólům otočilo vývoj utkání na svou stranu.

Ve svém výkonu pokračovali hráči Písku i ve druhé čtvrtině, kdy tři minuty po startu vyrovnával Jiří Duchoň, na nějž po chvíli navázal Ondřej Šulek. Hra se postupem času stávala stále tvrdší a rozhodčí hned několikrát přerušili její běh proto, aby posadili některého z hráčů na trestnou lavici. Jedním z provinilců byl i Martin Záhora, který ihned po uplynutí svého trestu odčinil svůj prohřešek vstřelenou brankou. Stačilo však několik sekund a stav byl znovu vyrovnaný – postaral se o to Tomáš Valenta.

V duchu rychlých a slepených branek se nesla také třetí část duelu. Nejprve poslal Uherské Hradiště do vedení Oldřich Horák, vzápětí však Písečtí znovu odskočili. Rozhodující se ukázala střela Milana Bláhy staršího, která znamenala vedení Písku o tři branky. Po této trefě ze třetí čtvrtiny již skórovali kromě jednoho zásahu pouze Písečtí. Ti se trefili ještě osmkrát a ustanovili konečný výsledek na 15:5.

Český Těšín bouři dlouho vzdoroval

Rezerva pražského Roller Stormu nastoupila k souboji proti Českému Těšínu. V tomto duelu se na gól čekalo trošku déle, než v zápase úvodním, dramatická prodleva to ale nebyla. Jako první šli do vedení Těšínští po střele Daniela Procházky. Natan Vráblík ale o chvíli později vyrovnával, avšak Pražané se nemohli z vyrovnaného stavu radovat dlouho, neboť o dvě minutky později se trefil Kryštof Fejko.

Chvíle Natana Vráblíka přišla znovu na začátku druhé čtvrtiny, kdy se postaral o opětovné vyrovnání. Těšínští však nechtěli složit zbraně a zásluhou Jakuba Kotaly znovu do vedení. Ani to ale dlouho nevydrželo a po polovině duelu svítil na tabulky skóre stav 3:3. Třetí čtvrtina nebyla na góly tolik bohatá, jediným střelcem byl Karel Kolínský.

Nejvyšší počet gólů si oba týmy schovaly na poslední část svého zápasu. Celkově padly branky čtyři, více puků ze své sítě lovil však brankář Českého Těšína. Dvěma góly v poslední části se blýskl Šimon Antončík, který pomohl svému týmu do soubojů o titul.