Do finále přípravek postoupily na mistrovství republiky Kladno a Úhřetice

Do finále přípravek postoupily na mistrovství republiky Kladno a Úhřetice

Přerov – Finálovou dvojici zná turnaj přípravek na mistrovství republiky mládežnických inline hokejistů. V Přerově si o zlato zahrají celky Kladna a Úhřetic. Čerti zdolali Cvočkaře z Hořovic, skóre přitom stanovila už první půle. Parrots si zase poradili s Devils ze Zlína.

V prvním semifinále si to rozdaly celky Hořovic a Kladna. Cvočkaři si první vážnější možnost vypracovali těsně po skončení svého oslabení. Plosová po návratu z trestné lavice pořádně prověřila brankáře Tuláčka, který puk s vypětím všech sil dokázal zkrotit. Na konci desáté minutě se Hořovičtí mohli radovat z vedení 1:0, Tereza Plosová si najela před bránu a bekhendovým blafákem nasměrovala kotouč do její horní části.

Záhy se ale skóre měnilo znova, Čerti totiž bleskově srovnali. Po kombinaci mezi Černohorským a Voldánem se puku v těsné blízkosti branky zmocnila Adéla Šapovalivová a Šenková neměla pražádnou možnost proti ní úspěšně zakročit. Cvočkaři si mohli těsný náskok vzít zpět ve 13. minutě, střela jednoho z nich prosvištěla o kousek vedle pravé tyče. Devět sekund před koncem prvního dějství Kladenští skóre otočili ve svůj prospěch, Kryštof Dyk zavěsil po nabídce od Voldána z prostoru u levé tyče naprosto přesně.

Jeho trefa se nakonec ukázala jako vítězná. Stav utkání se už totiž po přestávce neměnil. Hořovice nevyužily ani své největší šance. Bělík svůj samostatný nájezd vůbec nezakončil, protože si vyjel mimo střeleckou pozici. Stejný hráč mířil ve 28. minutě těsně mimo pravé šibenice, nebezpečné střely v hořovické přesilovce zase pochytal pozorný Tuláček.

Kladno přemohlo Hořovice 2:1 a postoupilo do finále.

Druhou místenku do boje o zlato si vysloužily Úhřetice. Proti Zlínu nejprve přestály velkou příležitost Nesrsty, jenž sám před brankou přestřelil. Pak se ujaly vedení o dva góly. Na začátku sedmé minuty se trefil Štěpán Lempach, který uspěl se střelou švihem. O tři minuty později ho napodobil Samuel Kopecký, ten zacílil do „černého“ po přihrávce z hole Krejčíka.

Devils z Valašska snížili v 11. minutě. David Běták vypálil z prostoru mezi kruhy zápěstím a zacílil mimo dosah Hendricha. Ještě do pauzy si ale Parrots vzali náskok o dvě branky znovu pod svou správu. Opět se o to, stejně jako u druhého gólu, zasloužila dvojice Krejčík-Kopecký. Prvně jmenovaný přihrával a druhý, tedy Samuel Kopecký, neomylně skóroval.

Ve druhém dějství dvě slibné zlínské střely zastavili svým těly hráči Úhřetic. V obou případech přitom v roli střílejícího hráče figuroval Běták. V čase 22:22 Valaši zápas zdramatizovali, s koncem jejich přesilovky se zblízka střelou švihem trefil Patrik Uhlík. Závěr duelu ale lépe zvládli Úhřetičtí, jenž v poslední minutě ještě přidali pojistku na své vítězství, a to prostřednictvím Štěpána Lempacha. Úhřetice porazily Zlín 4:2.