O titul mladších žáků si zahrají domácí Přerov se Zlínem

O titul mladších žáků si zahrají domácí Přerov se Zlínem

Mladší žáci Přerova si v semifinále vyšlápli na Hradec Králové, který porazili poháněni domácím publikem 7:3, po nerozhodném prvním poločase rozhodli o svém vítězství v půli druhé. Ve finále Nights Birds vyzvou Zlín, který se radoval z postupu po dramatické partii s Hořovicemi. Devils o svém vítězství 3:2 rozhodli až v prodloužení.

Přerov o postupu přes Hradec Králové rozhodl ve druhém poločase
Do semifinálového klání vstoupili lépe hosté, které poslal ve třetí minutě do vedení Milan Veselý. O pět minut později bylo srovnáno, pohlednou akci Přerova zakončil přesnou střelou Jakub Galnor. Jenže Hradec dál pokračoval v aktivní hře. Ta mu nejprve vynesla tyčku, kterou trefil Vencl, ve 13. minutě ale už hosté znovu vedli po zásahu Pavla Šimka. Odpověď Přerova na sebe nenechala dlouho čekat, rychlé srovnání na 2:2 zařídil David Svozil.

Druhý poločas už patřil domácímu mužstvu. Přerovu se povedl už nástup, v 18. minutě Night Birds poprvé poslal do vedení Tomáš Šťastný. Pak velkou šanci nevyužil Pospíšil, ale o pár chvil později už byl úspěšný David Svozil. Definitivně pak zlomili utkání ve prospěch Přerova svými góly Jan Hanák a Samuel Fiala. Hradec Králové sice ještě 55 sekund před koncem snížil gólem Jana Vencla na 3:6, ale veškeré jeho naděje utnul pečetícím gólem do prázdné branky Jakub Galnor.

Bitvu Zlína s Hořovicemi muselo rozhodnout prodloužení, postup slaví Devils
První poločas utkání mezi Zlínem a Hořovicemi přinesl jen jedinou branku, a to až ve 12. minutě, kdy se prosadil po přihrávce Martina Holby přesnou střelou k tyči Matěj Pravda a Zlín vedl 1:0. Do té doby se hrálo z obou stran hodně opatrně, jedinou větší šanci měl hořovický Bělík, ale ten na brankáře Málka nevyzrál. Krátce po gólu pak mohl vyrovnat Hamr, ale i on si vylámal zuby na Málkovi.

To co se nepovedlo Hořovicím v první půli, zvládly po čtyřiceti sekundách poločasu druhého, když se střelou z kruhu prosadil Jakub Žmola. V 18. minutě pak mohly jít Hořovice dokonce do vedení, ale Václav Komínek nařízené trestné střílení neproměnil. A Cvočkaře to mrzelo o to víc, že ve 23. minutě se v přesilovce trefil Adam Hamrla a poslal Zlín novu do vedení. Přesto se nakonec Hořovice vyrovnání dočkaly, prodloužení zařídil ve29. minutě přesnou střelou Václav Komínek, který pak ještě v poslední minutě trefil tyčku.

Prodloužení sedlo lépe zlínským mladším žákům. První jejich nadějná akce ještě skončila střelou mimo, ale rozhodnutí přišlo o pár chvil později, nespoutanou radost Devils odšpuntoval vítěznou trefou po Holbově přihrávce Richard Bubalík. Zlín tak ve finále mladších žáků vyzve domácí Přerov.