Final Six 1. ligy má za sebou první hrací den

Final Six 1. ligy má za sebou první hrací den

V sobotu se na hradeckém zimním stadionu odehrála čtveřice utkání Final Six 1. ligy, ve skupině B si dvě porážky odnesl tým SK IHC Chrudim, výhru tak slavil Roller Storm B a Český Těšín. Ve skupině A nejprve Eagles inkasovaným gólem v závěru remizovali s Pískem a následně rozdílem pěti branek podlehli Uherskému Hradišti.

První utkání Final Six 1. ligy začalo v 9:00, Roller Storm B měl dobrým vstup do utkání, když po šesti minutách vedl o dvě branky. Pražský celek na konci druhé části o jednu branku navýšil své vedení, ve 41. minutě si ještě SK IHC Chrudim vybojovala naději snížením, ale i přes nabídnutou přesilovku se už neprosadila.

I v duelu mezi Eagles Chrudim a Pískem se na gól nečekalo dlouho, na chrudimské otevření skóre Písek rychle odpověděl a za čtyři minuty už měl vedení na své straně. Chrudimští dvě čtvrtiny jen dotahovali vedení, to ale dokázali dvěma rychlými góly na začátku třetí části překlopit svou stranu. Písek minutu před koncem využil početní výhodu a srovnal na konečných 5:5.

SK IHC Chrudim začala sice svůj druhý zápas skupiny rychlým gólem, Český Těšín však o minutu později vyrovnal. Chrudimští si do konce druhé části vypracovali tříbrankový náskok, jenže druhá polovina duelu patřila gólově výhradně Českému Těšínu, jenž překlopil vývoj utkání na svou stranu.

V posledním sobotním utkání 1. ligy se v rámci skupiny A střelo Uherské Hradiště s Eagles Chrudim. Uherské Hradiště si postupně budovalo svůj náskok, Eagles  jen dotahovali, což se jim příliš nedařilo a prohráli rozdílem pěti branek. Hattrickem se blýskl Oldřich Horák.

Final Six skupina A

DatumČasKoloDomácíHosté
23.06.201810:301IHC Eagles ChrudimILHC Písek5:5
23.06.201816:302IHC Reflex Uherské HradištěIHC Eagles Chrudim8:3
Final Six skupina B

DatumČasKoloDomácíHosté
23.06.201809:001IHC Roller Storm Praha BSK IHC Chrudim3:1
23.06.201812:002SK IHC ChrudimČeský Těšín4:6