Ženský titul slaví poprvé v historii Úhřetice

Ženský titul slaví poprvé v historii Úhřetice

Na finálový turnaj žen přijely do Chrudimi týmy Úhřetic, Přerova a Roller Stormu. Hráčky Night Birds prohrály oba duely, o zlato se to rozdaly v posledním utkání Úhřetice s Přerovem, poměrně jasným rozdílem zvítězily inlinehokejistky Mad Parrots.

První utkání mezi Úhřeticemi a Přerovem začalo na chrudimském zimním stadionu ve 13:00. Jako první se gólově prosadil Přerov, Mad Parrots však ještě v první polovině otočily skóre na svou stranu. Ve druhé části ještě Night Birds dvakrát snižovaly, domácí hráčky si i díky hattricku Natálie Mlýnkové své vedění pohlídaly.

Ve druhém duelu naopak Přerov rychle inkasoval, Roller Stormu se povedl začátek, když po čtyřech minutách vedl o dvě branky. Ve druhé polovině pražský celek třemi góly navýšil své vedení, na výhře se dvěma góly podílely Tereza Vanišová a Martina Vonková.

Rozhodující duel turnaje tak přišel až na závěr, v přímém souboji o zlato si to rozdal Roller Storm s Úhřeticemi. Mad Parrots měly snový vstup do utkání, poprvé se trefily po dvaadvaceti vteřinách hry a ve druhé minutě vedly už o dvě branky. Ofenzivu Úhřetic táhla Natálie Mlýnková, jež se postrala o všem pět gólů svého týmu v první části zápasu. Ve druhé polovině přidala ještě jeden gól a mohla mít na svém kontě ještě o jeden více, když by na konci první půle proměnila trestné střílení. Roller Storm pouze korigoval skóre dvěma góly v závěru.

DatumČasKoloDomácíHosté
23.06.201813:001Mad Parrots Úhřetice ŽIHC Night Birds Přerov Ž8:3
23.06.201814:302IHC Night Birds Přerov ŽIHC Roller Storm Praha Ž1:6
23.06.201816:003IHC Roller Storm Praha ŽMad Parrots Úhřetice Ž3:8