Hodnocení semifinálové série pohledem Jakuba Bernada a Jakuba Cika

Hodnocení semifinálové série pohledem Jakuba Bernada a Jakuba Cika

HRADEC KRÁLOVÉ - Po výsledcích 8:2 a 7:3 se z postupu do bojů o titul mistra Stilmat extraligy radují hráči Prague Rats. Olomouc na svého soupeře nestačila a nakonec se musela smířit s porážkou. Na jedné straně se po zápase rozpovídal Jakub Cik, který v rozhovoru potvrdil, že Eagles budou s postupem do Final Four spokojení. Na druhé straně se k mikrofonu postavil Jakub Bernad, jeden z tahounů Pražanů ve vyřazovacích bojích.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že Rats měli do finále celkem snadnou cestu, Jakub Bernad měl jiný názor. "Bylo to těžké, Olomouc hrála dobře zezadu, my jsme si šli ale za svým," řekl po zápase. Semifinále podle něj rozhodla především hra při nevyrovnaném počtu hráčů na ledě. Jakub Bernad je jedním z tahounů Pražanů ve vyřazovacích bojích, na svoje osobní statistiky ale již příliš nekouká. Důležitým je podle něj týmový úspěch. 


K mikrofonu se poté postavil tříbodový Jakub Cik, který v sobotu zaznamenal dvě branky a jednu asistenci. "Je to těžké, Beroun má tři našlapané lajny," potvrdil kvalitu soupeře. "Nám chyběli tři hráči, kteří jsou normálně v základu," připomněl nepříjemnou díru v sestavě. Na nekompletnost sestavy se ale nešlo vymlouvat. Jakub věděl, že šancí utéct soupeři na rozdíl většího počtu branek Eagles měli. Ačkoliv prohra těsně před branami finále bolí, byli Olomoučtí se sezonou spokojení. Dojít do Final Four považují za úspěch.