Juniorský titul patří Přerovu, Kladno skolil ve druhém zápase i v prodloužení

Juniorský titul patří Přerovu, Kladno skolil ve druhém zápase i v prodloužení

Přerov – Juniorskými mistry České republiky pro rok 2018 jsou inline hokejisté Přerova. Ve finále oplatili Kladnu loňskou porážku. První zápas sice získali ve svůj prospěch Čerti, ve druhém utkání ale úřadovali Night Birds. Při chuti byl především Jakub Navrátil. Nejprve se dvěma brankami podílel na vyrovnání boje o zlato, poté rozsekl rozhodující prodloužení.

Night Birds, pokud si chtěli vynutit prodloužení, museli bezpodmínečně zvládnout druhý duel. Toho si byli dobře vědomi a ve čtvrté minutě vyšli svému cíli rázně naproti. V přesilové hře oslovil Hotěk Jakuba Navrátila, který dopravil puk za Cichoně. Stejný hráč skóroval i na pokraji šesté minuty. To obdržel přihrávku od svého kumpána Pláška a znovu se nemýlil ani v klíčové koncovce. V deváté minutě přidal Přerov třetí branku. Karel Plášek přelstil kladenského gólmana a střelou kolem jeho betonu.

Další přesné zásahy Hanáci zaznamenali zkraje druhé půle. Mordu pod horní tyč předvedl po přiťuknutí od Indráka Dominik Kuba. Z levého kruhu poté vypálil Karel Plášek a kotouč skončil v síti Čertů popáté. Teprve za stavu 5:0 pro přerovský tým se gólově probudili také Středočeši. V přesilovce se přesnou ranou švihem z osy hřiště prezentoval Jan Kvapil, pěknou samostatnou akci zakončil pokusem mimo dosah Postavy Štěpán Turek

Dál už se skóre druhého finále neměnilo. Přerov triumfoval 5:2 a šlo se do rozhodujícího prodloužení.

To skončilo po dvou minutách a 48 sekundách. Karel Plášek nahrál Jakubu Navrátilovi, jenž z těsné blízkosti našel ten správný recept na Cichoně a zařídil, že se Night Birds z města na řece Bečvě mohou radovat ze zisku titulu juniorských mistrů republiky.

Patrik Škandera (IHC Night Birds Přerov): Nejprve si před zápasem v kabině něco řekli kluci, pak jsme si ještě něco řekli dohromady, domluvili jsme se s mladými hráči, že pro ty starší je to poslední juniorská sezóna, tak to bude hlavně o nich. Loni nám ten titul utekl s Kladnem o 30 vteřin, tak jsme si řekli, že to letos vybojujeme a kluci do toho doopravdy dali srdíčko. Prohodili jsme oproti prvnímu utkání gólmany, Michalu Postavovi ten zápas vyšel opravdu skvěle, na to, že to byl jeho první extraligový zápas. Titul je doma, splnil se nám sen, máme kompletní sbírku mládežnických medailí, což nikdo jiný v republice nemá.

Ladislav Vlček (IHC Čerti Kladno): Potvrdilo se, že ten první zápas je více méně o ničem, nemyslím si, že je to dobrý systém. Gratuluji vítězi, byli o gól lepší.


23.06.2018 17:40| 2.kolo| Přerov| 188 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Čerti Kladno
5:2
IHC Čerti Kladno
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:17IHC Night Birds PřerovPPG1:0Jakub NavrátilMichal Hotěk
05:03IHC Night Birds Přerov-2:0Jakub NavrátilKarel Plášek
08:19IHC Night Birds Přerov-3:0Karel Plášek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
23:57IHC Night Birds Přerov-4:0Dominik KubaDaniel Indrák
25:09IHC Night Birds Přerov-5:0Karel PlášekJakub Navrátil
28:07IHC Čerti KladnoPPG5:1Jan KvapilPetr Hašek
34:54IHC Čerti Kladno-5:2Štěpán TurekAleš Petrus