Kladno je krůček od titulu, první finále juniorů rozhodl hattrickem Hašek

Kladno je krůček od titulu, první finále juniorů rozhodl hattrickem Hašek

Junioři Kladna jsou jednu výhru od extraligového titulu, poté co v prvním finálovém utkání porazili domácí Přerov 5:3. Přerov sice po první polovině vedl 2:1, ale druhá půle mu vůbec nevyšla, když během necelých tří minut čtyřikrát inkasoval. Domácí svou hru poté sice znovu zvedli, ale nestačilo jim to na víc, než na pouhé snížení.

První poločas finálového utkání extraligy juniorů přinesl pohledný inline hokej v dobrém tempu, po trochu opatrnějším začátku bylo k vidění několik šancí na obou stranách. Úvod utkání patřil hostům, kteří, ale soustavně netrefovali branku. V největších příležitostech zklamal Petr Hašek. Poté dostal Přerov možnost hrát přesilovku, kterou využil po hezké kombinaci Karel Plášek.

Tento gól Přerovu pomohl, od té doby byli domácí Kladnu minimálně vyrovnaným protivníkem, spíše měli dokonce více ze hry. Jenže udeřilo Kladno, za které vyrovnal Petr Hašek, který svou několikátou šanci už využil. Stav 1:1 ale vydržel pouhých devět sekund, domácí totiž bleskově odpověděli. A znovu se radoval Karel Plášek, který těžil z uvolnění od Davida Šimanského.

Druhá polovina byla mnohem gólovější. A prosazoval se až na jednu výjimku jen jeden tým, a tím bylo Kladno. Hosté se rozstříleli, nejprve ve 24. minutě zvýšil střelou po zemi Petr Hašek, o pětadvacet sekund později propálil Krále i Jakub Střeštík. A v 25. minutě už to bylo 4:2 pro hosty, když Petr Hašek dovršil svůj hattrick. A aby to nebylo málo, přidal o dalších 45 sekund později další branku Jiří Pokorný.

Domácí na to konto okamžitě vystřídali brankáře, na Filipa Krále už byly čtyři góly moc. V brance ho vystřídal Michal Postava a na hře Přerova se to hned pozitivně odrazilo. Postava předvedl pár dobrých zákroků a domácím se povedlo i snížit, když se prosadil střelou z pravého kruhu Jan Mlčák. Jenže víc už se Přerovu ke Kladnu dotáhnout nepovedlo, a tak po výhře 5:3 získalo první bod na svou stranu Kladno. Druhé utkání se hraje ještě dnes od 17:30.

Patrik Škandera (IHC Night Birds Přerov): Rozhodli to gólmani, ten jejich podal vynikající výkon. Musíme se hlavně vzpamatovat a do druhého zápasu dát všechno a pak by se kdyžtak rozhodovalo ve třetím zápase.

Ladislav Vlček (IHC Čerti Kladno): Zápas rozhodly naše rychlé góly ve druhém poločasu. Je to ale vyrovnané, může vyhrát kdokoliv. Každé střídání rozhoduje a tentokrát jsme byli šťastnější my. Řekl bych, že jsme to lépe unesli. Ale dalo by se říct, že první zápas nic neřeší a rozhodne se v tom druhém.



23.06.2018 14:00| 1.kolo| Přerov| 158 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Čerti Kladno
3:5
IHC Čerti Kladno
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Novotný, Marian Takáč

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
11:36IHC Night Birds PřerovPPG1:0Karel PlášekMichal Hotěk, Daniel Indrák
13:44IHC Čerti Kladno-1:1Petr HašekJan Kvapil
13:53IHC Night Birds Přerov-2:1Karel PlášekDavid Šimanský
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
23:09IHC Čerti Kladno-2:2Petr Hašek
23:34IHC Čerti Kladno-2:3Jakub Střeštík
24:30IHC Čerti Kladno-2:4Petr HašekJan Kvapil
25:15IHC Čerti Kladno-2:5Jiří PokornýAdam Zich
30:03IHC Night Birds Přerov-3:5Jan MlčákDavid Šimanský