Zlín si zvládnutým prodloužením proti Novému Jičínu vybojoval Final Four

Zlín si zvládnutým prodloužením proti Novému Jičínu vybojoval Final Four

Zlín se po dramatickém průběhu čtvrtfinále raduje z vyřazení Nového Jičína a postupuje do Final Four. Už před začátkem série se čekal hodně vyrovnaný průběh, a to se také potvrdilo. Zejména první utkání se přelévalo ze strany na stranu a nakonec zvítězil Zlín. Druhý zápas zase patřil Novému Jičínu, který si vytvořil ve druhé čtvrtině náskok, který už nepustil. V konečném součtu je ale šťastnější Zlín, o jehož postupu rozhodlo dodatečné prodloužení, které rozhodl Michal Gago.

Zlín začal utkání na jedničku, už po 58 sekundách hry se radoval z první branky, když Fendricha krásnou střelou o tyč překonal David Hrazdira. Za domácí následně vyrovnal Daniel Plitko, ale byl to opět Zlín, který odskočil. Hosté ujeli do přečíslení, které znovu střelou o tyč úspěšně zakončil Jiří Suhrada. Do šaten se ale šlo za vyrovnaného stavu, na 2:2 totiž ještě stihl vyrovnat Jan Bartko.

Po polovině základní hrací doby svítil na výsledkové tabuli stav 4:2 pro domácí Nový Jičín. Po prvních pár bezbrankových minutách se prosadil Ondřej Sluštík, který zužitkoval přesný pas Zbyňka Kubičíka. Dvoubrankové vedení pak Novému Jičínu dal Vít Christov, který se prosadil po nádherné kombinační akci. Domácí tak směřovali pomalu, ale jistě, k rozhodujícímu desetiminutovému prodloužení.

Nový Jičín byl také ve třetí části utkání lepším týmem a klidně mohl vést daleko větším rozdílem. Na 5:2 nejprve zvyšoval Jan Zahradníček krátce poté, co naskočil z trestné lavice do hry. Poté měl Nový Jičín několik dalších šancí, které ale nevyužil. A to pak potrestali hosté, za které se prosadil z protiútoku Richard Kobylík. V závěru čtvrtiny měli domácí trestné střílení, to ale Vít Christov neproměnil.

Čtvrtou čtvrtinu začali domácí na jedničku, už po necelých třech minutích zvýšil na 6:3 Adam Flok a dodal tím trochu klidu na hokejky svého týmu. Jenže úplně v klidu utkání Nový Jičín stejně nedohrál, protože na rozdíl dvou branek snížil Michal Gago. Závěr ale znovu patřil Novému Jičínu. Nejprve proměnil trestné střílení Daniel Plitko pěkným blafákem a pak ještě definitivně rozhodl Filip Palička.

Po vítězství Nového Jičína v poměru 8:4 byla série vyrovnána na 1:1 a o postupujícím do Final Four muselo rozhodnout až dodatečné prodloužení. To nakonec trvalo jen dvě a půl minuty. Domácí obraně ujela dvojice Petr Zámorský a Michal Gago a druhý jmenovaný rozpoutal vstřelenou brankou postupovou euforii Zlína. Pro Nový Jičín sezóna končí.

Kamil Gebauer (IHC Nový Jičín): Gratuluji Zlínu k vítězství a postupu. Mrzí mě, že nakonec rozhodla jedna chyba. Myslím si, že oni už moc nemohli, my jsme hráli na tři útoky a oni na dva a na konci druhého zápasu to na nich bylo vidět. Prodloužení je ale o jedné brance a jedné chybě a tu chybu jsme udělali první my.

Aleš Bachánek (IHC Devils Zlín): Ve druhém utkání série jsme měli trochu smůlu, šance, které jsme měli, jsme neproměnili. Naopak jsme nějaké góly dostali. Za stavu 3:5 jsme měli dvě tři tutovky, které kdybychom proměnili, tak bychom ten zápas ještě mohli otočit. Pak už jsme se soustředili na prodloužení, řekli jsme si, co budeme dělat a vyšlo nám to úplně na jedničku. Nepustili jsme je vůbec do střelby, vlastně vůbec do ničeho. Jen jsme si počkali a to, na čem jsme se domluvili, nám hned vyšlo.



16.06.2018 18:30| Čtvrtfinále| Nový Jičín| 50 diváků
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Devils Zlín
8:4
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:58IHC Devils Zlín-0:1David HrazdiraJiří Suhrada, Petr Zámorský
03:35IHC Nový Jičín-1:1Daniel PlitkoZbyněk Kubičík
07:17IHC Devils Zlín-1:2Jiří Suhrada
09:20IHC Nový Jičín-2:2Jan BartkoDaniel Plitko, Filip Palička
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
19:07IHC Nový Jičín-3:2Ondřej SluštíkZbyněk Kubičík
20:53IHC Nový Jičín-4:2Vít ChristovAdam Flok, Jan Bartko
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:11IHC Nový Jičín-5:2Jan ZahradníčekMichael Chvostek, Robin Gebauer
29:42IHC Devils Zlín-5:3Richard KobylíkJan Vyoral, Vladimír Váňa
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:36IHC Nový Jičín-6:3Adam FlokDavid Janiczek
46:04IHC Devils Zlín-6:4Michal GagoJan Vyoral
46:42IHC Nový JičínPPG7:4Daniel Plitko
47:32IHC Nový Jičín-8:4Filip PaličkaOndřej Sluštík, Zbyněk Kubičík