Prague Rats rozhodli o postupu přes Brno dvě vteřiny před koncem

Prague Rats rozhodli o postupu přes Brno dvě vteřiny před koncem

Jako první se ve druhém čtvrtfinálovém utkání prosadili Prague Rats, Brno však dvakrát překlopilo vedení na svou stranu. Na druhé vyrovnání domácích už ale nenašlo odpověď a dvě vteřiny před koncem rozhodl o vydřeném postupu Prague Rats do Final Four Jakub Bernad.

Začátek utkání se nesl v opatrném duchu z obou stran, skóre se poprvé měnilo na začátku deváté minuty, kdy poslal Prague Rats do vedení zakončením pohledné souhry Jakub Bernad – 1:0. Zbytek první čtvrtiny příliš velkých šancí nenabídl, do další části ale vstoupilo Brno rychlou brankou. Po dvaceti sedmi vteřinách hry se o srovnání postaral Jan Dufek, jenž se ocitl sám před brankářem Michajlovem a zvedl puk do horní části brány mimo jeho dosah – 1:1. O minutu později otočili hráči Mission Roller skóre ve svůj prospěch, Michajlova tentokrát prostřelil po individuální akci Jiří Drobný – 1:2. Ve 20. minutě domácí rozvážně založili útočnou akci, Radek Pavlata si nabruslil po levé straně do útočného pásma, kde dostal přihrávku od Bernada a poměrně z ostrého úhlu překonal brankáře Hrachovinu – 2:2.

V úvodu druhé poloviny utkání se málem opět radoval z gólu Pavlata, po jeho nahození z nouze od modré zazvonila za Hrachovinou branková konstrukce. Naopak Brno se opět ujalo vedení, Rosendorf předal v útočném pásmu puk Romanu Skácelovi, jenž z poměrně velké dálky překonal gólmana Michajlova – 2:3. Jenže hosté dlouho ve vedení nevydrželi, Tomáš Rubeš přenesl hru napříč pásmem na Cladudia Manteseho, jenž sice střílel až od mantinelu, ale i přesto poslal kotouč do odkryté části branky, kam se Hrachovina nestihl přemístit – 3:3. Z brejkové situace se mohlo Brno vrátit zpět do vedení, Šebek našel Jiřího Drobného, jenž však z blízkosti zakončil do Michajlova. V závěru čtvrtiny měli Prague Rats smůlu, když po jejich střele znovu zvonila tyč.

Domácí celek na začátku závěrečné části chyboval, čehož se snažil v samostatném úniku využít Kamil Skácel, jenže na brankáře Michajlova nevyzrál. Zápas postupně gradoval, minutu před koncem mohl rozhodnout Zdeněk Kubica, který dostal nahrávku mezi kruhy, ale z ideální pozice nepropálil domácího gólmana. Rozuzlení přišlo pouhé dvě vteřiny před koncem základní hrací doby, Tomáš Rubeš připravil gólovou šanci pro Jakuba Bernada, jenž vystřelil Prague Rats postup do Final Four – 4:3.

Martin Mecera (trenér Prague Rats): „Dostali jsme nejhoršího možného soupeře. První zápas byl v pohodě, nakonec jsme ho zaslouženě a jasně vyhráli. Druhý byl úplně o něčem jiném. Soupeř změnil taktiku, hodně to zatáhli a my si museli sáhnout na dno sil. Zaplať pánbůh, že jsme dali gól dvě sekundy před koncem.“



16.06.2018 19:00| Čtvrtfinále| Praha 11| 193 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
Mission Roller Brno
4:3
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Michal Pahulák, Petr Karlík

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
08:08IHC Prague Rats-1:0Jakub BernadDavid Bernad
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:27Mission Roller Brno-1:1Jan Dufek
12:37IHC Prague Rats-2:1Radek PavlataJakub Bernad
13:32Mission Roller Brno-2:2Jiří Drobný
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:20Mission Roller Brno-2:3Roman SkácelLuboš Rosendorf
29:49IHC Prague Rats-3:3Claudio ManteseTomáš Rubeš
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
47:58IHC Prague Rats-4:3Jakub BernadTomáš Rubeš