Hradec Králové díky povedenému začátku porazil v prvním utkání Uherský Brod

Hradec Králové díky povedenému začátku porazil v prvním utkání Uherský Brod

Hradci Králové vyšel vstup do čtvrtfinále proti Uherskému Brodu, již po pěti minutách vedl rozdílem čtyř branek. Domácí měli celé utkání pod kontrolou a přiblížili se k postupu.

Hradec Králové zažil povedený vstup do utkání, když se již po třiceti vteřinách hru ujal vedení, po nahrávce od Aleše Půlpána se z bezprostřední blízkosti prosadil Filip Kuťák– 1:0. O tři minuty později přišla další rychlá akce domácích, Ondřej Poulprostřelil brankáře Ondřeje Halodu z vrcholu pravého kruhu – 2:0. Netrvalo to ani minutu a opět se měnilo skóre, souhru Nováku zakončoval přesně Lukáš Novák– 3:0. Hradci Králové stačilo dalších dvanáct vteřin a opět skóroval, Daniel Voženílek vybídl k zakončeníAleše Půlpána– 4:0.

Hradec Králové měl dobrý vstup i do druhé části, Hronek nahrál na levé straně rozjetému Jakubu Novákovi, jenž zakončil zápěstím přesně do bližšího horního rohu brány – 5:0. Uherský Brod za minutu odpověděl, o první jeho branku se po nahrávce od Heči postaral Jaroslav Vaněk– 5:1. Domácí nikam nespěchali, individuální akci předvedl Daniel Voženílek, který ale z pravé strany puk za gólmana neprocpal.

Uherský Brod sice nevyužil početní výhodu, jejíž větší část se přenášela do druhé poloviny utkání, po jejím konci ale skóroval. Hosté rozjeli akci po pravé straně, kterou zakončil střelou k bližší tyči David Pavlůsek– 5:2. Královehradečtí ale nechtěli ponechat nic náhodě a za minutu odpověděli, Jakub Novák nahrál na pravou stranu Lukáši Novákovi, jenž prostřelil Halodu z první do horní části brány – 6:2. K dalšímu navýšení skóre využili domácí početní výhodu, po přihrávce od Jakuba Nováka pálil přesně z první Filip Hornek, jenž vyhnal z brankoviště gólmana Halodu, kterého nahradil Dominik Chovanec – 7:2. Chovanec dvě minuty po svém nástupu předvedl pohledný zákrok lapačkou proti střele zápěstím ze středu hřiště od Aleše Půlpána. O další dvě minuty později už na něj ale Aleš Půlpánvyzrál, když se uvolnil od bránícího hráče v pravém kruhu a zakončil do vzdálenější části branky nad jeho rukou – 8:2.

Domácí na poslední čtvrtinu vystřídali brankáře, Mahdala nahradil v bráně Michal Vich. Na rozdíl sedmi gólů navýšil skóre ve 39. minutě po samostatném úniku Filip Kuťák, který měl po zpětné přihrávce od Aleše Půlpána lehkou práci, jelikož střílel do odkryté části brány – 9:2. O dvě minuty později chyboval na vlastní polovině Aleš Půlpán, kterého obral o puk Daniel Gazda, jenž si to namířil přímo na branku a trochu se štěstím dostal puk do sítě – 9:3. Dobrou možnost ke skórování měl ještě Bureš, kterého našel nahrávkou přes celou šíři hřiště na pravé straně Kuťák, jenže Bureš z první minul odkrytou část brány.

Zdeněk Karlík (trenér ILHK Hradec Králové):„Zápas se nám povedl, celkem jsme proměňovali šance. Je to první krok, druhý zápas bude určitě o něco těžší, samozřejmě se na něj připravím a zkusíme to sehrát podobně, abychom dokonali postup na Final Four.“

Zbyněk Kůdela (trenér IHC Uherský Brod):„Výsledek hovoří za vše, domácí byli jasně lepší. Doufám, že do druhého zápasu vstoupíme lépe a alespoň to zdramatizujeme.“


16.06.2018 14:00| Čtvrtfinále| Hradec Králové| 20 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Uherský Brod
9:3
IHC Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:30ILHK Hradec Králové-1:0Filip KuťákAleš Půlpán, Tomáš Půlpán
03:56ILHK Hradec Králové-2:0Ondřej PoulLukáš Novák, Jakub Novák
04:25ILHK Hradec Králové-3:0Lukáš NovákJakub Novák
04:37ILHK Hradec Králové-4:0Aleš PůlpánDaniel Voženílek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:11ILHK Hradec Králové-5:0Jakub NovákFilip Hronek
14:19IHC Uherský Brod -5:1Jaroslav VaněkJan Heča, Andrej Mrázik
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:30IHC Uherský Brod -5:2David PavlůsekPatrik Vaněk, Radim Budil
26:56ILHK Hradec Králové-6:2Lukáš NovákJakub Novák, Filip Hronek
29:42ILHK Hradec KrálovéPPG7:2Filip HronekJakub Novák, Lukáš Novák
33:18ILHK Hradec Králové-8:2Aleš PůlpánFilip Kuťák, Michal Mahdal
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:34ILHK Hradec Králové-9:2Filip KuťákAleš Půlpán
40:17IHC Uherský Brod -9:3Daniel Gazda