Roller Storm musejí proti Olomouci dotahovat

Roller Storm musejí proti Olomouci dotahovat

PRAHA - První utkání čtvrtfinálové série Stilmat extraligy mezi Roller Storm Praha a Eagles Olomoucz zvládli lépe hostující Hanáci. Ti zvítězili 3:6 a Pražané tak budou mít v odvetě, co dělat, aby odvrátili vyřazení.


V úvodu utkání mohli jít do vedení Pražané, ale střelu Dostála zastavila tyčka. Skóre se tak poprvé měnilo až v 8. minutě na druhé straně, kdy Korhoňovu nabídku využil Babtiste Boitard. Roller Storm se podařilo srovnat o necelé tři minuty později. Petráš nabil Dominikovi Bílkovi a kapitán týmu nezaváhal.

To byl na dlouhou dobu také poslední gól zápasu. Hrálo se v dobrém tempu, na hrací ploše to několikrát i zajiskřilo a do permanence se tak dostaly i trestné lavice. Oba celky ale dobře bránily a co prošlo, pochytali brankáři – domácí Frodl i hostující Sedlář. Stav 1:1 tak platil i po polovině duelu.

Druhou půlku odstartovali lépe Eagles. Ti, na rozdíl od soupeře, dokázali proměnit své příležitosti a odskočili tak na dvoubrankový rozdíl. Frodla nejprve překonal po bekhendové kličce Vích a ve 30. minutě se ocitl na konci pohledné akce Babtiste Boitard, kterému adresoval finální nahrávku před branku Cik. Domácí se mohli radovat až závěru třetí části hry.Klinecký zavezl puk do útočného pásma, kde ho předal Natanovi Vráblíkovi a ten nezamířil zápěstím přesně.

Začátek čtvrté čtvrtiny však zase vyšel lépe hostům. Pražané totiž nevyužili svůj úvodní tlak a z následného kontru se prosadil Lubomír Korhoň. Když navíc o 30 sekund později překonal Frodla i Vratislav Vápeník, bylo to už 2:5. Domácím pak ještě vykřesal jiskřičku naděje ve 44. minutě Daniel Klinecký, jenž překonal Sedláře poté, co byl hostující gólman otřesen po předchozí tvrdé hnědo ramene. V čase 47:16 však pečetil skóre střelou do prázdné branky Jakub Čuřík.



16.06.2018 13:00| Čtvrtfinále| Praha 11| 68 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
IHC Eagles Olomouc
3:6
IHC Eagles Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Barek, Jan Pechánek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
07:21IHC Eagles Olomouc-0:1Baptiste BoitardLubomír Korhoň
10:06IHC Roller Storm Praha-1:1Dominik BílekZdeněk Petráš
2. perioda
bez branek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:35IHC Eagles Olomouc-1:2Lubomír Vích
29:20IHC Eagles Olomouc-1:3Baptiste BoitardJakub Cik, Vratislav Vápeník
34:17IHC Roller Storm Praha-2:3Jan ŠvejdaDaniel Klinecký, Dominik Bílek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:16IHC Eagles Olomouc-2:4Lubomír KorhoňPavel Handl
38:46IHC Eagles Olomouc-2:5Vratislav VápeníkBaptiste Boitard
43:31IHC Roller Storm Praha-3:5Daniel Klinecký
47:16IHC Eagles Olomouc-3:6Jakub ČuříkMichal Šimo