První liga se přiblížila konci základní části

První liga se přiblížila konci základní části

První liga měla ve středu a čtvrtek na programu další dvě utkání divizí západ a střed, díky čemuž ji dělí již jen několik duelů od konce základní části. Pojďme se podívat, co se v týdnu událo.

Divize střed měla na programu dvě utkání domácího SK IHC Chrudim, který hostil Poličku a Úhřetice. V utkání s druhou Poličkou se dala se čekat kvalitní bitva, což ostatně obě mužstva i potvrdila a nakonec to byli hráči Poličky, kteří sice rychle prohrávali o dvě branky, utkání však otočili a po výhře 10:6 si připsali tři body. Největší bodový podíl měl na výhře svého mužstva Libor Boháček, který vstřelil dvě branky a připsal si stejný počet asistencí. 

Ve druhém zápase už si však Chrudimští spravili chuť. Tentokrát se sice rychlé první branky a dokonce i výhry v první čtvrtině dočkal soupeř, Chrudim ovšem dokázala zápas otočit a zvítězila poměrem 9:5. To i díky pětibodovému Martinu Koudelkovi, jenž se dvakrát trefil přesně a přihrál na tři góly svého celku.

DatumČasKoloDomácí
14.06.201818:0015SK IHC ChrudimHC Spartak Polička6:10
14.06.201819:3015SK IHC ChrudimMad Parrots Úhřetice9:5
V divizi západ pro změnu hostili dva zápasy pražští Warriors a nutno říct, že pro domácí celek to byl večer jako na kolotoči. Nezačali totiž vůbec dobře, když v městském derby s B týmem Roller Stormu dostali až demoliční příděl osmnácti branek, na který nedokázali reagovat byť jedinou přesnou trefou. Za hosty zářilo několik hráčů, zejména pak Šimon Antončík (5+2), Jakub Frodl (4+2), nebo Václav Klindera (3+3). 

Ve druhém zápase už se však Warriors vzchopili a připsali si první body do tabulky. V souboji s celkem Lovosic, tabulkovým sousedem, sice již po 28 vteřinách prohrávali, skóre však rychle dokázali otočit a tentokrát to byli domácí, kteří nasázeli soupeři osmnáct branek. Po výhře 18:9 se tak mohli radovat z prvního bodového zisku. Neskutečných sedm gólů a šest asistencí si připsal David Homer, kterému s pěti góly a stejným počtem přihrávek kontroval Miloš Lang.

DatumČasKoloDomácí
13.06.201819:0019IHC Warriors PrahaIHC Roller Storm Praha B0:18
14.06.201821:0020IHC Warriors PrahaASK ILH Lovosice18:9