Osmifinále play off řečí čísel

Osmifinále play off řečí čísel

Osmifinálem začalo o víkendu play off extraligy mužů, jako první do něj vstoupila v sobotu Olomouc, která postoupila přes Přerov díky výhře v rozhodujícím třetím zkráceném utkání hrajícím se do vstřelení prvního gólů. V neděli rozhodlo Brno první zápas proti Černošicím až v prodloužení, druhá výhra hostů už byla jasnější.

Po víkendu už je kompletní čtvrtfinálové obsazení, z osmifinále se do něj dostalo Brno, které skončilo po základní části až na desáté pozici, a Olomouc, ta skončila po základní části s patnácti body osmá. V sobotním osmifinále jako první uspěl Přerov, Olomouc se však zvedla a poslala sérii do pomyslného třetího utkání, v němž na začátku osmé minuty rozhodla o své postupu. V neděli se v prvním duelu celý zápas přetahovaly Černošice s Brnem o gól, po vyrovnání domácích tři vteřiny před koncem se rozhodovalo v prodloužení, ve kterém si Mission Roller vystřelil psychickou výhodu do druhého duelu. V něm ji využil, přestože Černošice vstřelily úvodní branku, tak Brno rychle otočilo vývoj a pohlídalo si vítěztsví.

Kanadskému bodování kralují se sedmi body Luboš Rosendorf hrající za Brno a Aleš Jergl, který už však další body v této sezoně nepřidá, jelikož s Přerovem již vypadl. Hned o bod za nimi jsou Jan Dufek, který se ukázal čtyřmi góly v prvním utkání Brna, a Pavel Mrňa, jenž ve stejném duelu nastřílel hattrick. Eagles rozložili ofenzivu mezi více hráčů, jejich první dva zástupci mají v tabulce produktivity čtyři body. Nejlepší gólový průměr na zápas si z brankářů drží s deseti inkasovanými brankami Petr Hrachovina z Brna, těsně za ním je Jakub Dohnal, ten už ale další zákroky v dresu Přerova tuto sezonu nepředvede.

Nejúspěšnějším týmem v přesilovkách byla v osmifinále Olomouc, ta vstřelila v početní výhodě tři góly, sama inkasovala dvakrát. Mission Roller využil proti Černošicím dvě početní výhody, domácí slavili gól v početní převaze pouze jednou, ve druhém duelu se jim ale při snaze o vyrovnání povedlo skórovat v oslabení, ani to jim však nepomohlo.

DatumČasKoloDomácíHosté
09.06.201815:001IHC Eagles OlomoucIHC Night Birds Přerov4:9
09.06.201818:002IHC Eagles OlomoucIHC Night Birds Přerov6:4
09.06.201819:303IHC Eagles OlomoucIHC Night Birds Přerov1:0 P
10.06.201814:001SK ČernošiceMission Roller Brno7:8 P
10.06.201817:002SK ČernošiceMission Roller Brno3:10