Brno rozhodlo vyrovnaný první zápas proti Černošicím až v prodloužení

Brno rozhodlo vyrovnaný první zápas proti Černošicím až v prodloužení

Po první čtvrtině prvního osmifinálového utkání, ve které se prosadilo pouze jednou Brno, se týmy postupně rozstřílely. Přetahovaly se o vedení, Černošice srovnaly tři vteřiny před koncem základní hrací doby, první bod vystřelil Brnu v první minutě prodloužení Jan Dufek, pro nějž to byla čtvrtá přesná trefa v utkání.

Domácí začali mírně aktivněji, jako první se ale měnilo skóre na straně Brna. Jan Dufekse ujal na konci sedmé minuty kotouče na vlastní polovině, dojel si s ním na vrchol pravého kruhu, odkud prostřelil Langera trefou nad vyrážečku – 0:1. Celek hostí měl šanci na navýšení skóre v závěru první periody, jenže v přesilové hře nedokázal výrazněji ohrozit branku. 

Na konci patnácté minuty přišlo srovnání, Mrňa přepustil puk na pravé straně Michaelu Růžičkovi, který si s ním najel na střed mezi kruhy, odkud zamířil přesně k levé tyči – 1:1. O necelé dvě minuty později už vedly Černošice, když to vzal sám na sebe Pavel Mrňa, ten prostřelil Hrachovinu ze střední vzdálenosti z pravého kruhu trefou nad lapačku – 2:1. Na konci druhé čtvrtiny připravil Mrňa gólovou šanci pro Krudence, jenž byl sám na pravé straně, gólmana ale neprostřelil.

Do druhé poloviny utkání vstoupilo Brno vyrovnávacím gólem, nejprve zakončoval rychlou souhru na jeden dotek příklepem Dufek, následně se dostal ke skákajícímu puku mezi kruhy Jiří Drobný, který využitím početní výhody srovnal stav – 2:2. Černošice si mohly vzít vedení zpět na svou stranu, jenže střelecký pokus Skočovského se zastavil o brankovou konstrukci. Ve 29. minutě Brno otočilo vývoj utkání znovu ve svůj prospěch, Jan Dufeksi najel s pukem mezi kruhy a zakončoval přesně k tyči – 2:3. Jenže o dvě minuty později už bylo opět srovnáno, od Loskota dostal nahrávku na pravé straně David Sem, jenž dostal kotouč podél tyčky do sítě – 3:3. Na další gól se čekalo pouze minutu, Černošice překlopily vedení na svou stranu, když se k puku na středu hřiště dostal nakonec Pavel Mrňa, který ihned pálil přesně k levé tyči, kam Hrachovina nedosáhl – 4:3. Minutu před koncem třetí části se Brnu povedlo srovnat, využilo toho, že gólman Langer seděl v brankovišti, do sítě dostal kotouč Luboš Rosendorf– 4:4.

I do čtvrté čtvrtiny vstoupili hosté rychlým gólem, při přečíslení dva na jednoho nahrál Kachlík na pravou stranu Romanu Skácelovi, jenž z první prostřelil brankáře Langera – 4:5. Černošice rychle srovnaly díky využité přesilovce, vypadalo to, že dělovku, kterou vyslal příklepem Pavel Mrňa, Hrachovina zastaví, nakonec mu však propadl puk mezi betony za brankovou čáru – 5:5. Mission Roller si vzal vedení zpět na svou stranu ve 39. minutě, po levé straně potáhl puk Skácel, který ho nahrál na střed Luboši Rosendorfovi, jenž střílel z první přesně mezi betony gólmana – 5:6. Za necelou minutu bylo opět srovnáno, do rychlého útoku se vydal Robin Malý, jenž zakončoval z pravé strany přesně ke vzdálenější tyči – 6:6. Necelé tři minuty před koncem základní hrací doby zakončoval ze zahuštěného předbrankového prostoru Skácel, puk se odrazil od gólmana k Janu Dufkovi, jenž završil hattrick zakončením bekhendem do horní části branky – 6:7. Černošice odvolaly v poslední minutě brankáře a při power play srovnaly 3,8 vteřiny před koncem. Semův nástřel nasměroval k bližší tyči u pravé tyčky stojící Václav Krudenc– 7:7. V prodloužení se hra přelévala ze strany na stranu, po jednapadesáti vteřinách hry rozhodl o výhře Brna při brejku Jan Dufekstřelou pod levou ruku Langera – 7:8.

Luděk Záhorský (trenér SK Černošice):„Utkání bylo vyrovnané, skóre se přelévalo o jeden gól. V prodloužení jsme jeli dva na jednoho, nedali jsme a hned se to zhouplo do přečíslení na druhé straně, z kterého Brno rozhodlo. Očekáváme, že takto vyrovnaný bude i druhý zápas.“

Jakub Kachlík (trenér Mission Roller Brno):„Bylo to utkání plné zvratů, které jsme nakonec i díky dobrému výkonu brankáře zvládli.“


10.06.2018 14:00| Osmifinále| Černošice| 10 diváků
SK Černošice
SK Černošice
Mission Roller Brno
7:8 P
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Veselý, Jan Pechánek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
07:55Mission Roller Brno-0:1Jan Dufek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:55SK Černošice-1:1Michael RůžičkaPavel Mrňa
16:19SK Černošice-2:1Pavel MrňaRobin Malý
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:59Mission Roller BrnoPPG2:2Jiří DrobnýJakub Kachlík
28:28Mission Roller Brno-2:3Jan Dufek
30:24SK Černošice-3:3David SemJiří Loskot , Robin Malý
31:39SK Černošice-4:3Pavel MrňaVáclav Krudenc, David Sem
34:53Mission Roller Brno-4:4Luboš RosendorfZdeněk Kubica, Jan Dufek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:25Mission Roller Brno-4:5Roman SkácelJakub Kachlík
36:56SK ČernošicePPG5:5Pavel MrňaDavid Sem
38:38Mission Roller Brno-5:6Luboš RosendorfRoman Skácel
39:17SK Černošice-6:6Robin MalýMichael Růžička, David Skočovský
45:19Mission Roller Brno-6:7Jan DufekRoman Skácel
47:57SK Černošice-7:7Václav KrudencDavid Sem, Michael Růžička
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
48:51Mission Roller Brno-7:8Jan DufekLuboš Rosendorf, Petr Hrachovina