Přerov urval v osmifinále proti Olomouci první bod

Přerov urval v osmifinále proti Olomouci první bod

Olomouc – První osmifinálová série Stilmat extraligy byla ve znamení moravského derby. Po základní části osmá Olomouc vyzvala na domácím hřišti devátý Přerov. Tabulkové pořadí se však už v prvním duelu naprosto smazalo. Přerovští inline hokejisté sice v první čtvrtině museli dotahovat manko, od druhé periody už však začali vládnout. Zbytek duelu si tak nakonec celkem bez větších potíží pohlídali, když zvítězili přesvědčivě 9:4.

Do duelu sice jako aktivnější celek naskočil Přerov, jenomže menší převaha v úvodní minutě nakonec nebyla hostům nic platná. Po Pláškově neproměněné tutovce zaúřadoval parádní ranou do šibenice Lubomír Korhoň, čímž otevřel skóre.

Olomouc i posléze pokračovala v ofenzivních manévrech a tlačila přerovské hráče do hloubky jejich obranné poloviny, nicméně zčistajasna se zrodila vyrovnávací branka. Zpětný kros na volného Mikuláše Zbořila dezorientoval domácí beky včetně brankáře Sedláře, skórování už tak bylo formalitou. Do konce první čtvrtiny nicméně přeci jen ještě zaúřadovala olomoucká eskadra, Ondřej Fiedler trefil přesně pravou šibenici.

Postupně se ovšem probouzela i skrytá přerovská síla. Na startu druhé periody tak mohl slavit toužebně očekávané vyrovnání Stanislav Husák, jeho projektil s velkým štěstím prošel Sedlářovou výstrojí. Právě tento moment utkání zřejmě rozhodl, Night Birds se vzchopili a začali olomouckou obranu pořádně prohánět. Husák i Hanák však své tutové šance spálili, druhý jmenovaný dokonce trefil tyč.

Další zvrat přišel ve 22. minutě při přerovské přesilovce. Dlouhá kombinace hostí vyčerpala olomouckou defenzívu, nehlídaný Mikuláš Zbořil tak měl před sebou hodně prostoru, i díky čemuž trefil nehlídané místo nad Sedlářovým ramenem.

Třetí čtvrtina pokračovala ve stejném tempu jako ta předešlá, na straně Olomouce už se navíc objevovalo čím dál více chyb. Přerov tak měl usnadněnou práci, navíc hosté hráli ve velké herní pohodě. Potvrzení předchozích tezí zajistil Tomáš Andrýsek po krásné a rychlé kombinaci, Přerov vedl už 4:2. Za necelé tři minuty navíc přišel úder v podobě úniku dvou proti nikomu, který zakončil po ťukané s Pláškem sám přerovský kapitán Pavel Hanák. Olomouc okamžitě reagovala time-outem.

Ani to však nic nezměnilo, krátce po třetí pauze ukázal své schopnosti vytříbené v hokejové Tipsport extralize Aleš Jergl. Dělovka opory HC Olomouc zapadla přesně do levé šibenice. Olomouc sice ještě reagovala snížením Davida Roupece, i tak však Eagles prohrávali stále o tři branky.

Ve 45. minutě pak Pavel Hanák přidal sedmou branku Přerova, která sympatické snahy Olomouce už nadobro utlumila. Domácím se sice ještě zásluhou Lubomíra Korhoně podařilo snížit manko znovu na tři branky, risk v podobě power-play se jim však nevyplatil. Mikuláš Zbořil tak přidal ještě gól do prázdné branky, v samotném závěru pak ještě přerovský Aleš Jergl stanovil konečné skóre na 9:4.

Dalibor Sedlář (brankář IHC Eagles Olomouc): „První čtvrtinu jsme hráli dobře, soupeř ale začal hrozit z brejků a my jsme své šance neproměňovali. Za takové konstelace sil se pak hraje těžko, byli jsme psychicky dole. Na stadionu bylo hrozné horko, vítěz série se s tím bude muset nejlépe popasovat. Rozhodovat bude určitě i štěstí.“

David Podepřel (trenér IHC Night Birds Přerov): „Je to super úspěch. Od druhé čtvrtiny jsme postupně dokázali držet puk, podařily se nám i některé brejky. Závěr zápasu jsme si dokázali zkušeně udržet. Jsme díky zisku prvního bodu ve výhodě, nemusíme být ve druhém zápase pod takovým tlakem.“


09.06.2018 15:00| Osmifinále| Olomouc| 35 diváků
IHC Eagles Olomouc
IHC Eagles Olomouc
IHC Night Birds Přerov
4:9
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Lerch, Petr Blaha

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:46IHC Eagles Olomouc-1:0Lubomír KorhoňPavel Handl
04:19IHC Night Birds Přerov-1:1Mikuláš ZbořilPavel Hanák
08:53IHC Eagles OlomoucPPG2:1Ondřej FiedlerDavid Roupec
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:25IHC Night Birds Přerov-2:2Stanislav HusákAleš Jergl
21:21IHC Night Birds PřerovPPG2:3Mikuláš ZbořilMartin Gremlica
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
29:02IHC Night Birds Přerov-2:4Tomáš AndrýsekAleš Jergl
31:59IHC Night Birds Přerov-2:5Pavel HanákKarel Plášek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:43IHC Night Birds Přerov-2:6Aleš JerglMarek Ditrich
40:23IHC Eagles OlomoucPPG3:6David RoupecMichal Šimo
44:15IHC Night Birds Přerov-3:7Pavel HanákAleš Jergl
45:14IHC Eagles Olomouc-4:7Lubomír Korhoň
46:03IHC Night Birds Přerov-4:8Mikuláš ZbořilKarel Plášek, Martin Galetka
47:05IHC Night Birds Přerov-4:9Aleš JerglPavel Hanák