Závěrečný devátý hrací den řečí čísel

Závěrečný devátý hrací den řečí čísel

Stilmat extraliga dokráčela do finiše základní části, týmy až do samotného závěru bojovaly o lepší postavení v tabulce, o konečných umístěních nakonec rozhodovalo skóre. Hráčské statistiky opanovali hráči Prague Rats, neproduktivnějším hráčem se stal Petr Kafka, nejméně inkasujícím brankářem Martin Michajlov.

Z prvenství v základní části se mohou radovat Prague Rats, kteří až v posledním utkání v derby proti Roller Stormu přišli o svou neporazitelnost. Naopak na úplném chvostu zůstaly Boskovice, které z jedenácti zápasů nezískaly ani bod. Černého Petra si vytáhli Čerti Kladno, kteří na jedenáctém místě zaostali o bod za Brnem, to se jako poslední probojovalo do play off.

První příčky produktivity jasně opanovala trojice hráčů Prague Rats, nejvíce gólů nastřílel Petr Kafka, jenž rovněž skončil se sedmdesáti jedna body (34+37) na první pozici celkové produktivity, za ním byli Tomáš Rubeš a Petr Šinágl. Nejlepší tým základní části se také mohl opřít o nejlepšího gólmana soutěže, Martin Michajlov odchytal deset utkání s průměrem čtyři inkasované branky za zápas. Dalším brankářem za ním, který měl odchytaný větší počet minut, byl Dominik Frodl z Roller Stormu s průměrem 4,39 gólů na zápas následovaný Michalem Mahdalem z Hradce Králové.

V soutěži slušnosti se na první pozici udrželi od minulého týdne Prague Rats s průměrem 2,18 trestných minut za jedno utkání, druhý nejmenší počet trestných minut inkasovali Čerti Kladno, ani to jim však k postupu do play off nepomohlo, a to i přes to, že v oslabení inkasovali čtyři branky. Nejlepší obranu při početních nevýhodách měli Prague Rats, kteří dostali pouhé dva góly. Nejhorší byl v této statistice Zlín, Devils se ale na druhou stranu mohou chlubit nejúdernější přesilovkou, v početní převaze totiž vstřelili devět branek. Nejvíce gólů na jejich kontě však svítí i v kolonce inkasovaných branek při přesilové hře, pět jich inkasovaly i Boskovice.