Tečka za základní částí: Hradečtí v bitvě o třetí místo předčili Nový Jičín

Tečka za základní částí: Hradečtí v bitvě o třetí místo předčili Nový Jičín

Hradec Králové - Úplně poslední siréna základní části Stilmat extraligy zahoukala v Hradci Králové. Domácí hokejisté svedli atraktivní přímý souboj o třetí příčku s Novým Jičínem, od úvodní čtvrtiny v něm byli napřed a i přes závěrečné drama vyhráli 8:4. Svou dosud nejlepší základní část tak zakončili na třetí příčce, která jim do čtvrtfinále play-off přisoudila Uherský Brod. Jičínští půjdou ze čtvrtého místa na Zlín.

Pro domácí mužstvo v sobotním odpoledni hovořily i fyzické síly, hokejisté Nového Jičína totiž dorazili rovnou ze zápasu v Olomouci. Hradec měl znovu povedený start, dvoubrankové vedení mu vynesly dvě trefy v rozmezí 23 sekund osmé minuty. První nahrávku Daniela Voženílka proměnil v zakončení do prázdné brány Matěj Poul, druhou zase v důraznou a přesnou střelu Filip Hronek, účastník letošního hokejového mistrovství světa – 2:0.

Nesmírně důležitá pro pozdější výsledek byla druhá čtvrtina, přestože skončila nerozhodně; nebo právě díky tomu. Jakub Heralt ztrestal liknavou pasáž domácích a snížil na nejtěsnější rozdíl, potom ale hosté nevyužili přesilovku a inkasovali gól do šatny. Když svoje tutovky neproměnili Aleš Půlpán, Filip Kuťák ani Daniel Voženílek, šest sekund před sirénou se už zadařilo Nicolasi Burešovi a Hradci se dýchalo zase o kus líp – 3:1.

Na ploše se postupně přiostřovalo, nicméně po potyčce Aleše Půlpána se Zbyňkem Kubičíkem už naštěstí nedošlo k ničemu dalšímu. Pomohl k tomu i poněkud klidnější vývoj poté, co se Východočeši gólově utrhli. Filip Kuťák se trefil z úhlu pod břevno, pak sice z přesilovky snížil Ondřej Kovařčík, ale do pauzy odpověděl svou druhou trefou Filip Hronek a po parádní kombinaci na jeden dotek ještě Lukáš Bezděk – 6:2.

Zdálo se, že hostům už k obratu schází energie, a Hradec vedení kontroloval. Jeho velkou oporou byl Michal Vich, který stejně jako předtím jeho jmenovec Mahdal chytal skvěle. Filip Kuťák navíc přidal sedmou trefu domácích. Pak se ale Jičín ještě nadechl díky dvěma gólům Michaela Chvostka, jenž proměnil trestné střílení a následně ideální pas Kovařčíka. Hra bez brankáře ovšem hostům nevyšla a šest sekund před koncem pečetil hradecké vítězství Daniel Voženílek – 8:4.


Ohlasy po utkání:

Jiří Novák (trenér ILHK Hradec Králové): „Zápas nás v podstatě v ničem nepřekvapil. Přestože měl soupeř do Hradce dlouhou cestu a odehraný jeden zápas, věděli jsme, že to bude hodně o bruslení. V obou dnešních utkáních musím pochválit naše gólmany, proti Novému Jičínu chytal Michal Vich a taky předvedl úžasný výkon. Pro nás je to krásné umístění v základní části a doufám, že uhrajeme něco víc i dál.“

Kamil Gebauer (trenér IHC Nový Jičín): „Bohužel jsme se porazili sami, máme tak nastavené hlavy. Nás neporazil soupeř, ale jeho soupiska. Neřešíme sebe, ale soupeře. Je to škoda, kluci se musí naučit, že máme hrát svoji hru a nedívat se, kdo proti nám nastupuje.“ 



02.06.2018 17:00| 9.kolo| Hradec Králové| 27 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Nový Jičín
8:4
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:2 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Petr, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
07:31ILHK Hradec Králové-1:0Matěj PoulDaniel Voženílek, Aleš Půlpán
07:54ILHK Hradec Králové-2:0Filip HronekDaniel Voženílek, Aleš Půlpán
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
17:28IHC Nový Jičín-2:1Jakub HeraltFilip Ohera
23:54ILHK Hradec Králové-3:1Nicolas BurešLukáš Bezděk , Ondřej Poul
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
29:09ILHK Hradec Králové-4:1Filip KuťákOndřej Poul
31:38IHC Nový JičínPPG4:2Ondřej KovařčíkAdam Daron
32:40ILHK Hradec Králové-5:2Filip HronekMarek Voženílek
34:18ILHK Hradec Králové-6:2Lukáš Bezděk Matěj Poul, Tomáš Půlpán
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
41:56ILHK Hradec Králové-7:2Filip KuťákLukáš Bezděk
42:37IHC Nový JičínPPG7:3Michael Chvostek
44:00IHC Nový Jičín-7:4Michael ChvostekOndřej Kovařčík
47:54ILHK Hradec KrálovéEN8:4Daniel Voženílek