Dramatické derby až do konce, Olomouc přemohla Přerov o jediný gól

Dramatické derby až do konce, Olomouc přemohla Přerov o jediný gól

Olomouc – Pikantní souboj nabídl závěr základní části Stilmat Extraligy inline hokeje. V hanáckém derby si to mezi sebou rozdaly týmy Olomouce a Přerova. Úspěšněji si počínali domácí Eagles, kteří v napínavé přestřelce pokořili Night Birds těsným výsledkem 9:8.

V první velké šanci hanáckého derby se ocitli Přerovští. Hanák se probil přes tři soupeře a jeho střela lízla vnější stranu levé tyče. Ve čtvrté minutě si Olomouc vypracovala dvě dobré střelecké pozice. Z první Handl přestřelil, ze druhé domácí vytěžili úvodní gól utkání. Vratislav Vápeník si pěkně vyměnil puk s Korhoněm a střelou příklepem z osy hřiště překonal Kocáka. Další branku chtěl přidat Roupec, přerovský gólman si místo u levé tyče pohlídal.

V šesté minutě putoval na trestnou lavici Ferenc a Olomouc jeho faul potrestala. Povedenou kombinaci Čuříka s Šimem završil pokusem do odkryté části branky Jakub Cik. Početní převahu si poté vyzkoušeli i Night Birds. Zbořilovu dobrou nabídku z pravé strany nikdo před Sedlářem netečoval, neujalo se ani Ferencovo zakončení zblízka. V deváté minutě nejprve Olomouc přestála závar, o nějž se postarala dvojice Galetka-Zdráhal. Jakub Čuřík si pár sekund nato najel z levého křídla před branku a i v tísni pověsil kotouč pod horní tyčku.

V poslední minutě první čtvrtiny se do střelecké pozice dral Roupec, Gremlica ho nakonec dokázal ukočírovat a Kocák tak zasahovat vůbec nemusel. Olomouc si vzápětí podruhé vyzkoušela přesilovku. V početní nevýhodě jejím hráčům sice ujel Zbořil, Sedlář se ale mezi betony překonat nenechal. Výhodu jednoho muže v poli si Eagles přenesli do druhého dějství, kdy Galetku předčasně pustil zpátky do hry gól Jiřího Pašky. Za stavu 4:0 pro domácí se konečně dočkal také Přerov. Zbořil nabil Pavlu Hanákovi, jenž zblízka odčaroval zakletou olomouckou bránu.

Modrobílí dokázali rychle zareagovat. Jejich pátou branku si v 16. minutě připsal Michal Šimo. Poté udeřilo zase na druhé straně. Ferenc poslal kotouč doprava na rozjetého Mikuláše Zbořila, jehož střela zápěstím prošla skrz Sedlářovy betony do sítě. Ve 21. minutě si o puk na levém křídle řekl Korhoň, jeho křížná rána rozduněla zadní mantinel. Dělovku Roupce z mezikruží zastavil vyrážečkou pohotový Kocák, jeho protějšek Sedlář zase zlikvidoval ránu Ference zleva. Přibližně 21 sekund před druhou sirénou kapituloval přerovský gólman pošesté, když za něj zblízka dostal puk Michal Šimo.

Na začátku třetí části Olomoučtí dostali výhodu přesilovky. Handl nabil na levý kruh Roupcovi, proti jeho ráně z první se stačil přemístit Kocák a puk betonem vyrazil. Ve 27. minutě si před něj zleva najel Francouz ve službách Eagles Baptiste Boitard. Jeho první střela mířila do Kocákova betonu, dorážka už skončila v síti. Na druhé straně vypálil z větší vzdálenosti Zbořil a Sedlář vůbec nevěděl, jak betony kotouč vytěsnil pryč. Za chvíli jej neprověřil Zbořil, ten tentokrát nahrával a Jakub Ferenc se střelou do horní části branky nemýlil.

Ve 29. minutě Radek Kocák ucpal místo u pravé tyče, takže střela zblízka za jeho záda neprošla. Puk přerovskému muži s maskou ještě zapadl za chránič jeho levé nohy. Podruhé v utkání se trefil Jakub Ferenc, Dalibor Sedlář klečící u levé tyče absolutně netušil, kudy mu puk prošel za brankovou čáru. Do prázdné branky mohl uklízet kotouč Jakub Čuřík, pro tentokrát pouze otřel svůj pokus o tyčku. Vzápětí už se ale mohl radovat a zvýšil na 8:4 pro Olomouc. Ve 34. minutě Přerov znovu snížil na rozdíl tří branek, prosadil se Pavel Hanák.

Poslední čtvrtina duelu dvou regionálně blízkých celků nabídla celkem čtyři góly. První dva vsítili Přerované – jmenovitě Pavel Hanák, který tak dovršil hattrick, a Stanislav Husák. O drama v závěru zápasu tak bylo postaráno. Na straně Olomouce ale v 47. minutě předvedl pohledný slalom Jakub Cik. Nejprve projel hostující obranou, pak obešel i Kocáka a uklidil kotouč do prázdné klece. Jeho trefa se nakonec ukázala jako vítězná, na druhé straně totiž ještě v přesilovce snížil necelých sedm sekund před koncem Mikuláš Zbořil. Olomoučtí Eagles tak porazili přerovské Nights Birds těsně 9:8.


Ohlasy po utkání:

Stanislav Cik (IHC Eagles Olomouc): „Ze začátku do vypadalo jednoznačně. Pak jsme ale přestali hrát, a nakonec jsme si ze zápasu udělali sami drama. Pustili jsme soupeře zbytečně do hry.“

Mikuláš Zbořil (IHC Nights Birds Přerov): „Od druhé poloviny zápasu jsme podle mě byli lepší. Za prohru si ale můžeme sami. V posledních pěti kolech jsme do každého zápasu vstoupili jak blbouni a po první čtvrtině prohráváme o dva, tři nebo čtyři góly. To se pak těžko obrací. Proti Olomouci nám chybělo štěstí, abychom výsledek otočili. Za ten začátek jsme si to navíc ani nezasloužili.“



02.06.2018 17:00| 9.kolo| Olomouc| 39 diváků
IHC Eagles Olomouc
IHC Eagles Olomouc
IHC Night Birds Přerov
9:8
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 3:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:07IHC Eagles Olomouc-1:0Vratislav VápeníkLubomír Korhoň
05:05IHC Eagles OlomoucPPG2:0Jakub CikMichal Šimo, Jakub Čuřík
08:59IHC Eagles Olomouc-3:0Jakub ČuříkMichal Šimo
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:28IHC Eagles OlomoucPPG4:0Jiří PaškaMichal Šimo, Jakub Čuřík
14:40IHC Night Birds Přerov-4:1Pavel HanákMikuláš Zbořil, Jakub Ferenc
15:13IHC Eagles Olomouc-5:1Michal ŠimoJakub Cik, Vratislav Vápeník
15:57IHC Night Birds Přerov-5:2Mikuláš ZbořilJakub Ferenc
23:39IHC Eagles Olomouc-6:2Michal Šimo
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:53IHC Eagles OlomoucPPG7:2Baptiste Boitard
27:54IHC Night Birds Přerov-7:3Jakub FerencMikuláš Zbořil
30:12IHC Night Birds Přerov-7:4Jakub FerencMikuláš Zbořil
32:06IHC Eagles Olomouc-8:4Jakub ČuříkLubomír Korhoň, Vratislav Vápeník
33:33IHC Night Birds Přerov-8:5Pavel HanákMikuláš Zbořil, Jakub Ferenc
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:01IHC Night Birds Přerov-8:6Pavel HanákJakub Ferenc
44:08IHC Night Birds Přerov-8:7Stanislav HusákPavel Hanák
46:44IHC Eagles Olomouc-9:7Jakub CikMichal Šimo
47:54IHC Night Birds PřerovPPG9:8Mikuláš ZbořilPavel Hanák, Jakub Ferenc