Brno zvládlo závěr utkání lépe a může se radovat ze tří bodů

Brno zvládlo závěr utkání lépe a může se radovat ze tří bodů

Kladno - Sobotním polednem odstartovalo utkání mezi domácím Kladnem a Brnem. Čerti si v první čtvrtině dokázali vytvořit slibné tříbrankové vedení. Brněnští ale ve druhé části dokázali pěti brankami zcela otočit vývoj zápasu na svou stranu. Ve zbývajících dvou čtvrtinách se o vedení oba celky doslova přetahovaly. Šťastnějším týmem byl nakonec celek Brna, když Jiří Drobný dvěma brankami v závěru stanovil konečný výsledek 7:8.

Utkání začalo velkým tempem. Hned v úvodu musel zasahovat reprezentační brankář Dominik Hrachovina, když vytěsnil střelu do horní šibenice, od níž se kotouč odrazil zpět do hřiště. První radost z gólu byla na kladenské straně. Tomáš Brém vyslal prudkou střelu od levého hrazení, kterou zastavila až branková síť. Po celých deseti vteřinách udeřili Čerti znova. Po vhazování poslal Jiří Nekvida do koncovky Jakuba Strnada, který pohotově skóroval. Poslední slovo v úvodní čtvrtině patřilo rovněž domácím. Po řadě přihrávek vyslal Jakub strnad pas na Tomáše Libovického, jenž si sjel před odkrytou branku.

Druhé dějství nabídlo pořádnou přestřelku. Nejprve se zásluhou Zdeňka Kubici podařilo Brnu snížit. O pár vteřin byl v hlavní roli opět Zdeněk Kubica, jenž z levého kruhu prostřelil domácího brankáře, čímž se Brno dostalo do kontaktu. Třicet vteřin stačilo Kladnu na rychlou odpověď. Patrik Balcar po rychlém přechodu do útočné třetiny poslal kotouč přímo pod horní tyč. Vzápětí přišlo ale opět snížení hostů, o které se postaral po individuálním zakončení Petr Obdržálek. Vyrovnání dokonal svou holí Jiří Drobný, který sklepl kotouč do zcela odkryté branky. Před sirénou ještě přelil stav utkání na stranu Brna Luboš Rosendrof.

Po pěti obdržených brankách se ve třetí části prosadilo první Kladno. Adam Kubík v početní výhodě našel křižnou přihrávkou Jakuba Strnada, který smazal brankovou ztrátu. Začátkem třicáté druhé minuty Petr Hrachovina rozehrávkou našel Petra Obdržálka, který vzal vše na sebe a po bleskovém projetí přes celé hřiště vyslal nechytatelnou střelu zápěstím do bližší spojnice.

Vstup do poslední části vyšel Kladnu skvěle. Tomáš Běhula šťastnou střelou ze středu levého kruhu překonal brankáře Brna. Šest minut před koncem se do vedení dostali opět kladenští Čerti, když Adam Kubík dokázal schovat kotouč mezi obránci a přízemní střelou zaskočil Petra Hrachovinu. Vedení domácího celku ale netrvalo příliš dlouho. Po propadu domácího útoku vystartoval do protiútoku Zdeněk Kubica, jenž přesným pasem našel na hranici brankoviště Jiřího Drobného. Poslední branku a následně také branku rozhodující stanovil ve čtyřicáté čtvrté minutě opět Jiří Drobný, který skrytou střelou nedal Černému šanci. Závěr utkání ještě okořenil Dominik Hrachovina, který se po závěrečné siréně pustil do kladenského útočníka Adama Kubíka, jenž nejevil žádný zájem.

V důsledku situace po skončení zápasu neměl nikdo zájem se vyjádřit k utkání.


02.06.2018 12:00| 9.kolo| Kladno
IHC Čerti Kladno
IHC Čerti Kladno
Mission Roller Brno
7:8
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, David Thuma

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:23IHC Čerti Kladno-1:0Tomáš Brém
03:33IHC Čerti Kladno-2:0Jakub StrnadJiří Nekvinda
09:53IHC Čerti Kladno-3:0Tomáš LibovickýJakub Strnad
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:13Mission Roller Brno-3:1Zdeněk Kubica
15:29Mission Roller Brno-3:2Zdeněk KubicaJiří Drobný
15:59IHC Čerti Kladno-4:2Patrik BalcarJakub Strnad
16:30Mission Roller Brno-4:3Petr Obdržálek
17:03Mission Roller Brno-4:4Jiří DrobnýZdeněk Kubica
20:59Mission Roller Brno-4:5Luboš RosendorfLukáš Skácel
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
29:28IHC Čerti KladnoPPG5:5Jakub StrnadAdam Kubík
31:01Mission Roller Brno-5:6Petr ObdržálekPetr Hrachovina
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:31IHC Čerti Kladno-6:6Tomáš BěhulaJiří Nekvinda, Jakub Strnad
41:53IHC Čerti Kladno-7:6Adam KubíkPatrik Balcar
42:38Mission Roller Brno-7:7Jiří DrobnýZdeněk Kubica
44:08Mission Roller Brno-7:8Jiří DrobnýDominik Hrachovina, Jakub Kachlík