První liga má v týdnu na programu další várku zápasů

První liga má v týdnu na programu další várku zápasů

Další utkání druhé nejvyšší soutěže se odehrají již v týdnu. Konkrétně je ve středu na programu jedno utkání divize západ, o den později se pak odehrají tři duely divize střed. Pojďme si tedy shrnout, co nás čeká.

Jak již bylo avizováno, v západní divizi se odehraje během devátého hracího dne jediné utkání. Ve středeční večer se proti sobě v Edenu postaví pražští Warriors proti hostujícím Jsmeinline. Favorit utkání tak bude jasný. Domácí celek totiž ve čtyřech zápasech doposud nezískal jediný bod a i kvůli mizernému skóre 11:89 mu zatím patří poslední příčka divize západ. Jsmeinline je na tom o poznání lépe, ze svých pěti zápasů zatím prohrál jen s Pískem, vedoucím celkem soutěže. Ve zbývajících utkáních pak bodoval naplno a nachází se tak na druhém místě, právě za týmem z jihu Čech. 

DatumČasKoloDomácí
23.05.201819:009IHC Warriors PrahaJsmeinline-:-

V divizi střed se oproti tomu v Hlinsku, Poličce a Chrudimi odehrají hned tři utkání devátého hracího dne. Čtvrteční program otevřou souběžně hrané duely Hlinska s Úhřeticemi a Poličky s SK IHC Chrudim. Prvně zmíněný zápas bude mít favorita v hostujících Parrots. Ti doposud z pěti zápasů hned čtyřikrát bodovali naplno, jejich jediná porážka přišla proti chrudimským Eagles, tedy vedoucímu celku soutěže. Hlinsko má naopak odehráno o zápas méně, zvítězilo ovšem pouze proti poslední Nové Pace, jež zatím nezískala jediný bod. Další bod si Hlinsko připsalo v minulém kole v souboji s Pardubicemi, kterým podlehlo až po nájezdech, nutno tedy říct, že Hlinsko šlo výsledkově nahoru a určitě bude chtít favorita překvapit.

Druhým zápasem, který začne v 18 hodin, tedy bude souboj Poličky s SK IHC Chrudim. Zde už favorit tak jasný nebude. Polička totiž po dobrém startu do soutěže nedokázala navázat na své výsledky a prohrála tři z posledních čtyř utkání. Zatím má na kontě pět výher a čtyři prohry a „vyrovnanou“ bilancí se v tomto směru zatím prezentuje i její soupeř z Chrudimi. Ten ze čtyř zápasů dvakrát vyhrál, ve stejném počtu zápasů však odešel bez bodu.

Čtvrteční program divize střed zakončí střetnutím od 19:30 celky Eagles Chrudim a pardubického Dynama. Jak již bylo řečeno, Eagles vedou tabulku a doposud neztratili jediný bod. Na svou parádní bilanci budou chtít navázat i v domácím prostředí proti Dynamu, to si však také nevede vůbec zle. Pardubice ze sedmi zápasů hned pětkrát vyhrály a ač jedno vítězství přišlo až po nájezdech, i tak mají hosté na svém kontě solidních 14 bodů. Rozhodně je tak na co se těšit.

V akci by měli být k vidění i nejproduktivnější hráči této divize. Kanadskému bodování doposud vévodí pardubický Jaroslav Moučka (22+17), následován Dušanem Vápeníkem (14+17) a Liborem Boháčkem (11+15) z Poličky.

DatumČasKoloDomácí
24.05.201818:009IHC HlinskoMad Parrots Úhřetice-:-
24.05.201818:009HC Spartak PoličkaSK IHC Chrudim-:-
24.05.201819:309IHC Eagles ChrudimIHC Dynamo Pardubice-:-