Češi uhájili těsný náskok nad Američany a ovládli skupinu B

Češi uhájili těsný náskok nad Američany a ovládli skupinu B

Nový Jičín – Čeští reprezentanti zažili parádní vstup do zápasu, když se poprvé prosadili již na začátku třetí minutu a po devíti minutách vedli již 3:0. Jenže Spojené státy v závěru první poloviny snížily na rozdíl jediné trefy, Češi si svůj náskok usilovně hájili i ve druhých dvaceti minutách a stále drží neporazitelnost, díky které si vybojovali první místo ve skupině.

Češi začali hned od úvodu aktivně a již na začátku druhé minuty se radovali z úvodní branky utkání. Domácí celek se vydal do rychlé akce, po levém křídle s pukem najížděl k brance Tomáš Langr, jenž mířil přesně pod ruku gólmana Botsforda. Česko pokračovalo v dobrém výkonu a v 7. minutě navýšilo své vedení po akci, ve které měl opět prsty Langr. Ten našel svou přesnou nahrávkou Martina Duchka, který se trefil ranou od mantinelu. Po dvou minutách hry opět propukla velká radost, když se tvrdou střelou z pravé strany prosadil Dušan Vápeník

Američané se oklepali a v polovině první části snížili na rozdíl dvou branek, přihrávku na levou stranu od Cloustona dostal Derek Thede, jenž mířil přesně mezi tři tyče. Nejprve mohl domácím vrátit tříbrankové vedení Kala, ten však nezasunul kotouč do odkryté branky. O vrácení náskoku se ale postaral Tomáš Ulrich, který dostal puk za záda Botsforda z předbrankového prostoru. Spojené státy americké zvládly závěr první půle, nejprve se prosadil z levého kruhuMichael Vicklerman. A dvacet šest vteřin před první sirénou snížil na rozdíl jediné trefy Matthew Wiljanen, po první půli byl tak stav 4:3.

Druhou část začal americký tým faulem, který sice domácí nepotrestali, ale prosadili se ve 28. minutě, Kazlepka vybídl ke skórování Dušana Vápeníka, jenž se nemýlil. Naopak americký výběr dokázal početní výhodu rychle využít, šest minut před koncem se dotáhli opět na rozdíl jediné trefy díky dorážce Roberta Cloustona, jenž dostal puk do branky po své teči. Američané cítili šanci na vyrovnání, jenže Češi se usilovně bránili a to se jim dařilo až do konce duelu, udrželi tak těsný výsledek 5:4.




16.05.2018 18:00| 3.kolo| Nový Jičín
USA
USA
Česká republika
4:5
Česká republika
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Benoit Cointant, Dodo Riolo

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:07Česká republika-0:1Tomáš LangrJiří Suhrada
06:30Česká republika-0:2Martin DuchekTomáš Langr
08:59Česká republika-0:3Dušan Vápeník
10:35USA-1:3Derek ThedeRobert Clouston
17:06Česká republika-1:4Tomáš UlrichTomáš Kazlepka
18:45USA-2:4Michael Vicklerman
19:34USA-3:4Matthew WiljanenRobert Clouston
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:13Česká republika-3:5Dušan VápeníkTomáš Kazlepka
33:47USAPPG4:5Robert CloustonMatthew Koleski