Česká úspěšná vystoupení ve druhém dní MS hodnotili Ronald Schubert a Tomáš Langr

Česká úspěšná vystoupení ve druhém dní MS hodnotili Ronald Schubert a Tomáš Langr

Stejně jako první den, i ten druhý se nesel ve znamení českých výher. V Přerově si v kategorii Masters poradila Česká republika s Austrálií a pro naši kameru se se svými dojmy z utkání podělil kapitán Roland Schubert. V Novém Jičíně v rámci kategorie Veterans Češi porazili Itálii, zápas hodnotil Tomáš Langr.

Tak jako v pondělí Slovinci, i Australané aplikovali proti českému Masters týmu hodně podobný styl hry. „Hráli ve čtyřech v zadu, měli tuhou obranu, před bránou to čistili a nám neprocházely přihrávky,“ popisoval Schubert. Postupem času ovšem Češi svůj náskok přece jen začali navyšovat. „Hrálo se pořád na jednu bránu, byla jen otázka času, kdy to tam napadá,“ věděl kapitán českého výběru.

Sám Schubert se na vítězství 9:0 podílel dvěma brankami. „Na prostředku se mi otevřelo místo, říkal jsem si, že nikdo moc nestřílí, tak to teda zkusím vzít na sebe a spadlo to tam,“ popisoval svou první trefu v zápase. I přes vysoké vítězství neopomněl Schubert pochválit australského brankáře: „Musím říct, že gólman Austrálie nechytal vůbec zle, hodně věcí nám pochytal, až jsme byli docela překvapení.“

Ačkoliv chyběl Schubertovi jen jeden gól ke zkompletování hattricku, příliš na něj nemyslel. „Chybělo mi asi trochu štěstí. Tady ty zápasy se ale spíš hrají, abychom z toho měli dobrý pocit, já po tom hattricku nijak neprahnu,“ vysvětloval, že jde hlavně o zábavu ze samotné hry.

Ani česká veteránská reprezentace nezůstala v úterý pozadu a připsala si už své třetí vítězství na mistrovství světa, tentokrát si poradila s Itálií 7:2. „Myslím si, že rozhodl první gól a přesilovky, ty jsem zužitkovali za první poločas tři,“ hodnotil povedené utkání střelec první branky Tomáš Langr.

 Přesto, že se týmu v početních převahách zatím daří, Langr přiznal, že v tréninku se na ně Češi moc nezaměřují. „Kluci jsou všichni zkušení, hrají to ve svých týmech, takže ví, kam se mají postavit a všechno vždycky klapne do puntíku.“

Stejně jako v obou pondělních zápasech, i v tom úterním byli Češi jasnými favority, ale od Itálie se všeobecně čekalo, že bude reprezentanty zlobit přeci jen o něco víc než Nový Zéland a Velká Británie. „Čekali jsme, že toho odehrají víc. Do té jejích čtyřky se špatně jezdí, ale ten rozdíl mohl být i vyšší. Spíš nás zklamali než překvapili,“ říkal Langr.

Co z pohledu Langra celé utkání rozhodlo? „Tyhle zápasy jsou o prvním gólu. Když dáte první gól, oni to trošičku otevřou, přidají se další góly a je pak ta hra klidnější,“ popisoval, jaký recept na Itálii, stejně jako na další slabší soupeře obecně vždy platí. „Pokud s tím něco chtějí udělat, tak to musí otevřít a to je voda na náš mlýn,“ dodal ještě Langr.