Mistrovství světa Masters a Veterans –den druhý

Mistrovství světa Masters a Veterans –den druhý

Přerov, Nový Jičín – Mistrovství světa Masters a Veterans pokračovalo také v úterý, stejně jako včera byla na programu utkání skupinové fáze. Jak v Přerově, tak i v Novém Jičíně se představila také česká reprezentace a v obou případech byla úspěšná. V Novém Jičíně diváci sledovali také napínavé utkání Slováků proti Kanadě, v Přerově došlo i na překvapení.

Na úvod programu se v Přerově v rámci turnaje Masters utkaly reprezentace Maďarska a USA. Američané potřebovali napravit nepovedený vstup do turnaje, včera totiž podlehli Velké Británie. Své druhé utkání na turnaji zvládli mnohem lépe, dokázali Maďarsko porazit jasně 6:2. Rozhodovalo se už v prvním poločase, ve kterém Spojené státy vstřelily pět branek, z toho dvakrát v oslabení. Maďaři jsou zatím bez bodu, protože včera prohráli i s Kanadou.

Druhým utkáním bylo v Přerově střetnutí mezi Slovenskem a Itálií. Jednalo se o souboj dvou týmů, kterým se nepovedl vstup do turnaje, oba totiž svůj včerejší úvodní zápas prohrály. Napravit si reputaci se podařilo nakonec Slovákům, kteří zdolali Italy 5:3. Bylo to velmi vyrovnané utkání, Slováci opět jako první inkasovali a po prvním poločase vedli pouze o gól. Ve druhém poločase však zlepšili defenzívu, už neinkasovali a naopak ještě přidali pojistku na své vedení.

Zatímco Slovinci byli před svým zápasem bez bodu, Francouzi byli nabuzeni pondělním vysokým vítězstvím nad Austrálií. Vzájemný zápas těchto dvou reprezentací nakonec dopadl podle předpokladů pro zemi Galského kohouta. Hrálo se v celkem ostrém tempu a našlo se i pár tvrdých zákroků do těla. Rozhodnuto bylo de facto už po prvním poločase, ve kterém Francouzi nasázeli Slovincům všech pět svých branek. Ti se prosadili až ve druhé půli, stihli ovšem jen dvěma brankami korigovat výsledek.

V souboji dvou anglicky mluvících zemí se střetly výběry Velké Británie a Kanady. Britové ani ve svém druhém utkání na mistrovství světa nezklamali, poté co v pondělí zaskočili Američany, dnes trápili také favorizovanou Kanadu. Kanada od 35. minuty vedla 3:1 a šla si za vítězstvím, ovšem Britové ještě v závěru hodně zlobili a podařilo se jim dvě minuty před koncem snížit na rozdíl jedné branky. Vyrovnat se už jim ale nepovedlo.

Švýcaři šli do utkání proti Německu nabuzeni včerejším velkým vítězstvím nad Slovenskem a na jejich výkonu to bylo od začátku až do konce patrné. Švýcarsko svého soupeře porazilo jasně 5:0 a Němci tak po úvodní výhře poprvé poznali pachuť porážky. Do desáté minuty bylo skóre bezbrankové, pak ovšem dali Švýcaři dva góly během dvou minut a tím utkání de facto rozhodli.

V posledním utkání večerního programu Masters v Přerově se domácím fanouškům představila česká reprezentace a za soupeře měla výběr Austrálie. Češi byli jasnými favority a svou roli do puntíku splnili, vyhráli totiž 9:0. Česko tak ani ve druhém utkání na mistrovství neinkasovalo ani branku a je zatím stoprocentní. V prvním poločase nastříleli Češi tři branky, ve druhém poločase ještě přidali na tempu a rozvlnili australskou síť hned šestkrát. Čtyřmi góly se na porážce Austrálie podepsal Lubomr Korhoň.

Také veteráni se znovu pustili do akce, ti zápolili na zimním stadionu v Novém Jičíně. Jako první vyjeli do zápasu reprezentace Německa a Austrálie. Němci dokázali napravit včerejší porážku se Slovenskem a Australany porazili vcelku jasně 8:3. V dalším utkání se střetly reprezentace veteránů Kanady a Slovenska. V jednom z nejočekávanějším utkání druhého dne byli nakonec úspěšnější Slováci, kteří vyhráli 4:2, ale o své vítězství se obávali až do konce.

Následně byl k vidění těsný souboj mezi Velkou Británií a Itálií, ve kterém se nakonec radovala z vítězství 3:0 reprezentace z Apeninského poloostrova. V rámci skupiny A se poté utkaly týmy Francie a Austrálie. Tohle byla naprosto jednoznačná záležitost v podání Francouzi, kteří si hezky zastříleli a nakonec vyhráli 12:1. Šest gólů vstřelil Richard Aimonetto.

Podobně jednoznačné utkání bylo k vidění hned poté, to pro změnu Američané nedali šanci Novému Zélandu, který doslova zdemolovali po výhře 14:0. Američané si hezky rozdělili svůj gólový příděl Novozélanďanů a v každém poločase vstřelili sedm branek.

Dalším v pořadí byl zápas České republiky proti Itálii. Slušně zaplněný zimák v Novém Jičíně viděl už třetí jednoznačnou českou výhru na turnaji. Italové byli nebezpeční jen na začátku, poté se Češi rozstříleli a připsali si vítězství 7:2. Čechům se dařily přesilovky, ve kterých se prosadili hned třikrát. Na úplný závěr se pak utkaly výběry Německa a Kanady. I zde se z vítězství radoval favorit, Kanaďané vyhráli 5:1 a napravili tak dnešní dřívější porážku se Slovenskem.