Češi válí! Na Masters v Přerově devíti góly odrovnali Austrálii

Češi válí! Na Masters v Přerově devíti góly odrovnali Austrálii

Přerov – Skvělý výkon zatím na mistrovství světa kategorie Masters předvádějí čeští hokejisté. V pondělí šesti góly složili Slovince, v úterý si doslova jako kočka pohráli s australskou „myší“. Během dvou poločasů nastříleli rovnou devět branek. Čtyřikrát se přitom trefil Lubomír Korhoň.

Češi otevřeli skóre v čase 2:56. Jeffries střelou na bližší tyč z boku Tomana nezaskočil a z protiakce vyslal Korhoň do sóla Marka Vorla. Ten si počínal vskutku chladnokrevně a propálil gólmana Ellse, jenž byl prakticky bez šance na úspěšný zákrok. Oba hráči si pak role prohodili a Lubomír Korhoň se ránou z levého kruhu nemýlil.

Do přestávky přidal český celek ještě jednu branku. Feledík sice sám proti Ellsovi neuspěl, když ho měl už položeného na zemi, ale nedokázal puk zvednout do horní části branky. Mrzet ho to ale nemuselo. Po nahrávce Korhoně se vzápětí prosadil Lubomír Vích. Ve druhé půli se dvakrát trefil kapitán českého výběru Ronald Schubert. Nejdříve vyslal přesnou dělovku z osy hřiště, po níž se Ells jen ohlédl. Pak po narážečce s Kubišem zakončoval do prázdné branky.

Ve 33. minutě se přesnou ranou nad rameno Ellse prezentoval Michal Feledík. Na gól mu přitom nahrál brankář Toman. Závěr utkání patřil Lubomíru Korhoňovi. Ten stihl do sirény ještě tři přesné zásahy. Moment první – Korhoň opřel svou střelu o břevno a od něj se puk odrazil do branky. V 39. minutě završil český útočník s číslem 27 hattrick, a sice uklizením puku do míst, kam ani brankář Austrálie nedosáhl. Deset sekund na to stihl ještě jeden gól a stanovil skóre na konečných 9:0 pro Česko.


Česko – Austrálie 9:0 (0:3, 0:6)

Branky a nahrávky: 3. Vorel (Korhoň), 9. Korhoň (Vorel), 10. Vích (Korhoň), 24. Schubert, 28. Schubert (Kubiš), 33. Feledík (Schubert), 34. Korhoň (Vích), 39. Korhoň (Balász), 39. Korhoň (Kubiš). Rozhodčí: Moine (FRA), Lattermann (GER). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.