Brabec vynuloval Kanadu a Češi potřinácté v řadě mají medaili!

Brabec vynuloval Kanadu a Češi potřinácté v řadě mají medaili!

Českému týmu se nepovedlo přejít přes Itálii do finále, a tak podruhé na turnaji vyzval Kanadu. Tentokrát v boji o třetí místo. Stejně jako v základní skupině Češi soupeře zaskočili už v úvodu a vedení postupně dokázali zvyšovat. Kanaďané nedokázali vyzrát na skvělého Brabce a Češi berou na mistrovství světa v Číně bronz!

Parádně Češi vstoupili do zápasu s Kanadou a už po třech minutách slavili první branku. První čtverka dlouho svírala bránící se trojici Kanaďanů, až se u tyče prosadil Marek Loskot, jenž zužitkoval početní výhodu. Netrvalo dlouho a český tým se radoval znovu. Za obranu si najel Jakub Bernad, jenž bekhendovým blafákem přelstil Servose a zasunul mezi betony!

Na pozoru musel být i Brabec. Kanaďané totiž nebyli spokojeni s dvoubrankovým mankem, jenže Virtanen si nerozumněl s Hammondem a další akce řešil bravurními zákroky český brankář, který se vyznamenal i v oslabení. A tak se znovu dostali do tempa Češi. Krudenc ale zazvonil jen na tyč a další šance dokázal zastavit Servos či na druhé straně Brabec.

Oba soupeři hráli velmi aktivně a hra byla plná osobních soubojů. Jenže obrany Česka i Kanady byly velmi pozorné, a po dvaceti minutách tak stále na výsledkové tabuli svítil stav 2:0 pro český tým. A vstup do druhé poloviny znovu vyšel českému týmu! Protiútok dva na jednoho vedl Sem, který kotouč přesně naservíroval na Martina Fialu, který trefil odkrytou klec za Servosem!

S přibývajícím časem se Kanada pokoušela rozbít českou hru a vytvořit si tlak, ale Brabec dokonale ničil kanadské akce. Furlong byl blízko, ale od lapačky se jeho zakončení odrazilo do tyče. Corbeil tlačil kotouč do branky u tyče, ale ani za pomoci Villa neuspěl. A tak se zase prosadili Češi a jak jinak, než v přesilové hře. Před Servosem vznikla nepřehledná situace, kde se dokonale zorientoval Jakub Cik a zvýšil už na 4:0.

Kanaďané se ale rozhodně ani za tohoto stavu nevzdávali. V nabídnuté přesilové hře dokonce odvolali brankáře a hráli ve dvojnásobné početní výhodě. Ovšem Brabec v české brance nadále čaroval. Navíc do hry naskočil Martin Fiala, který překvapil obránce, jehož obral o kotouč a pohodlně do prázdné branky upravil na 5:0.

Z Číny si tak Češi odvezou bronzové medaile!


Česko – Kanada 5:0 (2:0)

Branky a nahrávky: 4. Loskot (Šebek), 4. Bernad, 22. Fiala (Sem), 31. J. Cik., 39. Fiala.

Sestavy

Česko: Brabec – Šebek, Strýček, Šimo, Loskot – Sem, J. Cik, Fiala, Bernad – Chamrád, L.Cik, Krudenc, Přibyl – Gremlica, Drobný.

Kanada: Servos – Carr, L'Heureux, Goodfellow, Herder, Villo, Hammond, Furlong, Mendelsohn, Garb, Corbeil, Virtanen, Oosterveld, Evans, Rhodes.

Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0.