Češi prošli přes čtvrtfinále s bravurou, Kolumbii nasázeli desítku

Češi prošli přes čtvrtfinále s bravurou, Kolumbii nasázeli desítku

Český tým na mistrovství světa FIRS postupuje do bojů o medaile. Ve čtvrtfinále se svěřencům Martina Mecery znovu povedlo výborně vstoupit do zápasu a nesrazila je ani kontaktní branka soupeře. Poločasové vedení Češi postupně navyšovali, až se skóre na výsledkové tabuli zastavilo za stavu 10:1!

Vstup do čtvrtfinále vyšel českému týmu výtečně a už ve třetí minutě slavil Martin Fiala. Na přihrávku Sema od vlastní branky si do středu pole, našlápl, aby se zbavil obránce a kličkou do forhendu oklamal Escobara v brance Kolumbie. Češi nadále vyvíjeli tlak na soupeře, Strýček osamocen před Escobarem ale nedokázal zvýšit.

Ovšem po další akci už to bylo 2:0. David Sem se dostal do úniku a dokonale oklamal kolumbijského brankáře, jenž podruhé inkasoval. Kolumbie se dokázala otřepat z úvodního náporu Česka a dostala k dispozici početní výhodu. Na kruhu ke střele natáhl Julian Rios a vymetl pavučiny v Brabcově brance.

Kolumbie postupně zvyšovala aktivitu, ale Češi poctivě bránili a navíc nebezpečně vyráželi do útoku. Dobrou šanci zvýšit měl na holi Přibyl, ale z blízkosti nedokázal trefit přesně. A tak se prosadil až Václav Krudenc, jenž našel prostor v postoji brankáře Kolumbie. Brzy na to dostal český tým výhodu přesilové hry a už po dvaceti vteřinách ji zužitkoval Michal Šimo.

Stejně jako na konci první části, tak i na úvod. Dlouhou kombinaci zakončil Pavel Strýček, jenž prostřelil Escobara mezi betony. Český tým ve druhém poločase přitáhl uzdu a Kolumbie s českým tempem definitivně ztratila kontakt. Měnilo se pouze číslo vstřelených českých branek.

Další šanci měl Šebek, ale trefil tyč. Ve 26. minutě Brabec pustil do brány Langera. Českému týmu navíc vycházely přesilovky, které byly v zápase mocnou zbraní. Po vyloučení Romera zvyšoval svou druhou brankou v zápase Martin Fiala.

Zbylé čtyři branky nasázeli Češi během posledních pěti minut zápasu. Zběsilou sérii odstartoval Jakub Cik, na kterého navázal Aleš Chamrád, který se prosadil dokonce dvakrát. Poslední gól uklidil jen malou chvíli před koncem za Escobarova záda Michal Šimo, který se prosadil podesáté na turnaji.

Češi porazili Kolumbii vysoko 10:1 a v semifinále narazí v pátek od 17.30 hodin na Itálii.


Česko – Kolumbie 10:1 (4:1)

Branky a nahrávky: 3. Fiala (Sem), 6. Sem, 16. Krudenc (L. Cik), 17. Šimo (Loskot), 24. Strýček (Šebek), 32. Fiala (J. Cik), 36. Cik (Bernad), 37. Chamrád (Přibyl), 38. Chamrád, 40. Šimo (Šebek) – 10. Rios (Alvarado).

Sestavy

Česko: Brabec (26. Langer) – Loskot, Strýček, Šimo, Šebek; J. Cik, Fiala, Bernad, Sem; Přibyl, Chamrád, Krudenc, Gremlica, Drobný, L. Cik.

Kolumbie: Escobar – Villamizar, Romero, Gomez, J.S. Sanchez, S. Sanchez, Rios, Alvarado, Gonzalez, Andrade, Mendez, Ochoa.

Vyloučení: 3:4. Využití: 4:1.