Češi zůstávají stoprocentní, navíc odepřeli Američanům play-off

Češi zůstávají stoprocentní, navíc odepřeli Američanům play-off

Do posledního utkání základní skupiny už nastoupili Češi s jistotou postupu z první pozice. Bojovat o body tak museli Američané, kteří potřebovali k postupu ze skupiny zvítězit. Jenže český tým si prohru s rivalem i přes dlouhotrvající tlak v závěru připustit nenechal a i ve třetím zápase na šampionátu zvítězil.

Brabec musel být rovněž na pozoru, když jej dvakrát otestoval Merker. Ovšem síť se znovu vlnila na druhé straně. Jakub Bernad využil podruhé souhry s Jakubem Cikem a Ducker po další inkasované brance zamířil na střídačku. Jenže ani Occhione nezůstal dlouho neprůstřelný. Přesilovková kombinace české čtverky dokonale vyšachovala Američany a Michal Šimo pohodlně zametl kotouč u tyče, aby zvýšil už na 4:0!

Američané alespoň snížili, když se kolem české branky obtočil Ryan Merker a dostal kotouč za Brabce. Čtyřbrankový náskok mohl českému týmu vrátit Fiala, ale orazítkoval tyč. Když se nepodařilo využít šancí Pageovi ani Šebkovi, Češi po dvaceti minutách vedli 5:1 a do druhé poloviny mohl naskočit čerstvý brankář Lukáš Langer.

Do druhé půlky vstoupil americký tým opatrněji, aby se vyvaroval českému nástupu. Jenže když se do Češi dostali do přečíslení a Sem parádně našel Martina Fialu, Occhioni zase lovil kotouč ze sítě. Protiútoky nadále trápily Američany a po jednom mohl hattrick dokonat Bernad, jenže tentokrát Occhioni odolal. Stejně tak Langer, kterého zachránila po střele Rivery tyč.

Tempo hry zvolnilo a Američanům se stále nedařilo najít recept na českého brankáře. A tak dostal prostor ke zkompletování hattricku Jakub Bernad, jenž si po přečíslení nabruslil až mezi kruhy a poslal kotouč za Occhioniho. O pár okamžiků později se USA podařilo alespoň snížit. Cody Page dostal pas před branku od Markera a měl i prostor, aby zavěsil.

Američané odvolali brankáře a snažili se o další branku. Trest ale přišel z hole Patrika Šebka, který získal kotouč a z poloviny hřiště trefil odkrytou klec. Jenže tým USA nadále pokračoval bez brankáře. V přesile se podařilo Ryanu Mekerovi překvapit Langera u bližší tyče a následně se tentýž střelec prosadil bleskovou střelou. Američané vytrvale bojovali a Cody Page v krátkém čase přidal další branku USA. Jenže závěrečný tlak překazil soupeři faul, což potrestal u tyče zakončující Michal Šimo a skóre se zastavilo na výsledku 8:6!

Česko – USA 8:5 (5:1)

Branky a nahrávky: 2. Bernad (J. Cik), 5. J. Cik (Bernad), 12. Bernad (J. Cik), 12. Šimo (Šebek), 25. Fiala (Sem), 36. Bernad (J. Cik), 38. Šebek, 40. Šimo (Šebek.) – 16. Marker, 37. Cody, 38. Marker, 39. Marker (Mosenson), 39. Page (Marker)

Sestavy

Česko: Brabec (21. Langer) – Strýček "C", Šebek, Sem, L. Cik, Krudenc, Gremlica – Loskot, Šimo, Fiala, J. Cik, Chamrád, Bernad, Drobný, Přibyl

USA: Ducker (12. Occhicone) – Ganz, Rivera, Gsell, Keating, Nixdorf, Marker, Novalis, Mosenson, Page, Merrigan, Sharke

Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0.