Česká reprezentace žen si na úvod šampionátu zastřílela s Indií

Česká reprezentace žen si na úvod šampionátu zastřílela s Indií

Vítězný vstup do mistrovství světa v Nankingu má za sebou národní tým žen. Proti Indii se Češky prosadily celkem čtrnáctkrát a gólovou porci si rovnoměrně rozdělily do dvou polovin. Indi se sice podařilo dvakrát zaskočit českou defenzívu, ale více odolnost českého týmu prověří až následné zápasy ve skupině s Argentinou a Francií.

Ač si první příležitost zápasu vypracoval tým Indie, z gólu radovaly se nejdříve Češky. Skóre zápasu otevřela Natálie Mlýnková, jenž dorazila střelu Jančové do brankové konstrukce. Střelkyně první české branky se zanedlouho radovala podruhé, když využila pas Láskové. Češky si v úvodní desetiminutovce vypracovaly čtyřbrankový náskok, když se Katka Kaplanová se prosadila za pomoci tyče a Natálie Mlýnková dokončila hattrick.

Indie ovšem dokázala českou brankářku zaskočit. Nepokrytá Sonam měla čas zamířit a prostřelila Nenadálovou. Trenér Pančák na inkasovanou branku reagoval oddechovým časem, po kterém Češky znovu zabraly. Pohotově se prosadila Dominika Lásková a po pasu Vonkové se do střelecké listiny zapsala i Dominika Vopravilová. Na 7:1 zvýšila v závěru první dvacetiminutovky znovu Dominika Lásková.

S pohodlným náskokem naskočily Češky do druhé části zápasu a Martina Vonková zasadila Indii osmý úder. Když po pravé straně vpřed vyrazila Kateřina Kovářová, svižným pokusem zavěsila a dokonce v oslabení skórovala Kristýna Hájková, na tabuli se rozsvítilo číslo 10! Jednáctou trefu následně přidala Dominika Vopravilová, která pohodlně usměrnila do branky pas od Kaplanové.

Indky se prosadily i podruhé! Osamocena zůstala před českou svatyní Ravneet Dhillon a věděla si rady. S blížícím se závěrem stoupal i gólový apetit. Michaela Jančová se trefila přesně nad lapačku, Barbora Knotková propálila vše, co jí stálo v cestě a v posledních vteřinách zápasu ještě kosmeticky skóre upravila Kristýna Hájková.

V dalším zápase Češky čeká Argentina, skupinu uzavře duel s Francií.

Česko – Indie 14:2 (7:2)

Branky a nahrávky: 4. Mlýnková (Janočová), 7. Mlýnková (Lásková), 9. Kaplanová (Hájková), 9. Mlýnková (Lásková), 13. Lásková (Jančová), 17. Vopravilová (Vonková, Pipková), 19. Lásková (Mlýnková), 21. Vonková (Vopravilová), 24. Kovářová, 25. Hájková, 30. Vopravilová (Kaplanová), 38. Jančová (Lásková), 40. Konotková (Pipková), 40. Hájková (Pipková) – 12. Sonam, 33. Dhillon.

Sestavy

Česko: Nenadálová – Erbenová, Černá, Hájková, Knotková, Kovářová, Jančová, Čajanová, Mlýnková, Lásková, Pipková, Vonková, Studentová, Vopravilová.

Indie: Kajal, Purinima – Nikita, Muskaan, Kulkarni, Navjeet Kaur, Hemlata, Kothari, Sujata, Dhillon, Khushboo, Jashandeep, Sanjana, Tiwari, Sonam, Bai.

Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.