Čeští junioři vstali z mrtvých, jenže senzace se nekonala

Čeští junioři vstali z mrtvých, jenže senzace se nekonala

Napínavý a nervydrásající duel nabídlo semifinále českých juniorů se Španělskem. Po nevydařeném úvodu po polovině Češi prohrávali o dvě branky. Ovšem druhá polovina se českému týmu vydařila lépe a povedlo se srovnat na 2:2 zásluhou Kvapila a Zdráhala. Zápas tak došel až do prodloužení, kde však české naděje zhasly.

Od úvodních minut bylo výraznějším týmem ve hře Španělsko. Rabinala ještě dokázal Hauser vychytat, ale druhá větší šance už skončila brankou. Isaac Garcia Edo si zajel za obranu na pas de Mendozy, který zužitkoval bekhendovým blafákem. Po nevydařeném začátku Češi postupně získávali více ze hry, ale byli to znovu Španělé, kdo se prosadil.

Příliš mnoho prostoru dostal Alvaro de Vincente Berlanga, který dlouhou kličkou přelstil českého brankáře. Po druhé inkasované brance si český tým vybral oddechový čas, jenže nebezpečnější byl stále soupeř. Diez Fernandez měl k dorážce odkrytou klec, ale Hauser předvedl parádní zákrok, když skokem vyrazil kotouč.

S ubíhajícím časem první poloviny se Češi stále více snažili o kontaktní branku. Jenže Kvapil ve slibné pozici ztroskotal na španělském brankáři. Následně se po Martínkově slalomu dostal dvakrát k puku na brankovišti Netušil, ale soupeřova klec zůstala nadále zakleta.

Ač Češi hráli ve hře prim, z protiútoků hrozilo Španělsko. Fernandez si najel za obranu, ale nabídnutou šancí pohrdnul. Další příležitost dostal Romero, ale Hauser dále držel svůj tým. Veseleji bylo pro české barvy v devětadvacáté minutě. Jan Kvapil si našel volný kotouč před brankovištěm a dorážku procpal do španělské klece.

Kontaktní branka české juniory nabudila a znovu zahrozil Kvapil, který tentokrát nenatlačil kotouč z bezprostřední blízkosti do sítě. Po šanci Rabinala ale Čechům znovu zatrnulo. Avšak brzy na to bylo srovnáno! Kolem Gallegovy branky se roztočil pořádný kolotoč, který utnul Tomáš Zdráhal, jenž si počkal na vhodný okamžik, aby zavěsil nad padajícího brankáře.

Opaření Španělé si vybrali oddechový, aby otupili českou euforii. Hra po brance na 2:2 ubrala na tempu a oba týmy začaly být více opatrné, až došla do prodloužení. To načal Fernandez, který už po dvaceti vteřinách mohl rozhodnout. Šanci nevyužil a příležitost dostali Češi přesilovkou. Gallego ovšem střelecké pokusy českých hráčů likvidoval jako na běžícím pásem.

České naděje mohl defenitivně pohřbít po celý zápas nebezpečný Fernandez, který se ocitl mezi kruhy. Co se nepovedlo Fernandezovi, tak napravil Guilermo Jimenez Rabinal, jenž zůstal nepokrytý na levé straně a bekhendovým blafákem rozhodl o vítězství Španělska v prodloužení.

Česko – Španělsko 2:3 (0:2) pr.

Branky: 29. Kvapil (Netušil), 35. Zdráhal – 2. Edo (de Mendoza), 12. Berlanga (Hernandez), 46. Rabinal.

Sestavy

Česko: Hauser – Netušil, Martínek, Dětský, Kvapil – Marek, Mikulec, Budil, Petrus – Jarý, Galetka, Zdráhal, Novotný.

Španělsko: Gallego – Berlanga, Romero (C), Aguirre, Edo, Rabinal, Hernandez, de Mendoza, Bikandi, Fernandez, Martinez, Tomás, Garcia.

Vyloučení: 1:1


Foto: @worldinlinehockey