Bez ztráty kytičky! Češky vyhrály i počtvrté na ME, matným Lotyškám nasázely šestnáct gólů

Bez ztráty kytičky! Češky vyhrály i počtvrté na ME, matným Lotyškám nasázely šestnáct gólů

Boskovice – Zatímco ve čtvrtek večer celý program domácího Mistroství Evropy uzavíraly, tak ten páteční svým zápasem proti Lotyšsku otevřely. České in-line hokejistky zvládly ranní utkání proti pobaltskému soupeři s naprostým přehledem a v tréninkovém tempu zvítězily jasně a hladce 16:0! Večer čeká domácí reprezentaci veledůležitý souboj proti Francii.

Už od první minut bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem. Češky od úvodu diktovaly tempo hry a ve čtvrté minutě se ujaly zaslouženého vedení, když se přesnou ranou prosadila kapitána Kateřina Mrázová. O devět vteřin později navíc naše in-line hokejistky svůj náskok zdvojnásobily, do černého zamířila neomylně Michaela Jančová. Kontaktní branku mohla po pěti minutách hry vsítit Lukasevicová, ale Rozentalová si připsala parádní zákrok a udržela čisté konto. Domácí výběr poté na sklonku sedmé minuty přidal další dvě slepené trefy. Nejprve se mezi střelkyně zapsala Simona Studentová, na niž za jedenáct sekund navázala nejmladší hráčka celého výběru Sára Čajanová. O minutu navíc si svůj gólový účet otevřela také Tereza Vanišová a Češky vedly 5:0. Ještě před polovinou prvního poločasu navíc přidala svůj druhý zásah v zápase vůdkyně týmu Kateřina Mrázová a gólostroj pokračoval.

Ve třinácté minutě se dokázala prosadit také Magdaléna Erbanová, jež se protáhla ladně před branku a svoje sólo zakončila povedenou kličkou. Hokejistky v červeném poté dodržovaly rozmezí dvou minut na jednu trefu. Mezi úspěšné střelkyně se šest minut před úvodní sirénou zapsala také Kateřina Kovářová a devátou trefu po střele k tyči také Nikola Garažiová. Češky stihly do konce první půle zaokrouhlit přísun branek na jubilejní desítku, opět se trefila Kateřina Kovářová, která uzavřela už tak povedený poločas českých žen.

Ve druhé půli se slevilo z tempa, ovšem Češky nepřestaly ve skórování. Po půlminutě hry ve druhé dvacetiminutovce přišla jedenáctá trefa, když Mrázová vybídla ke skórování Michaelu Jančovou a ta její nabídkou nepohrdla. Ještě do konce úvodní minuty přišla také trefa s pořadovým číslem dvanáct, mezi střelkyně se zapsala také Martina Vonková. Poté se brankostroj Češek do poloviny druhého poločasu mírně zadrhl, leč ne na dlouho. Erbenová v dobré pozici připravila kotouč pro Dominiku Vopravilovou. Čtrnáctou trefu si připsala Simona Studentová, jež si připsala už pátý kanadský bod v zápase. V koncovce zápasu přidaly Češky odevzdaným soupeřkám ještě dvě trefy, když se podruhé v duelu prosadily Nikola Garažiová a Martina Vonková.

Domácí reprezentantky zvládly celý duel s naprostou bravurou, v tréninkovém tempu pustily lotyšské soupeřky jen ke dvěma střelám a parádně se připravily na večerní velký souboj s Francouzkami.

Ohlasy:

Mikael Pančák (trenér české reprezentace): “Lotyšky nám vyšly vstříc v tom, že si s námi posunuly zápasy. Jsou to stále začátečnice v in-line hokeji, což dnes bylo vidět. Bylo to pro nás takové dobře zahřátí na večerní duel proti Francii."