Čeští hráči si na úvod ME s chutí zastříleli

Čeští hráči si na úvod ME s chutí zastříleli

BOSKOVICE - Stejně jako ženský tým, tak i junioři si v první zápase na Mistrovství Evropy v Boskovicích připsali první vítězství. Švýcaři vzdorovali českému týmu prvních osm minut, než se poprvé naši reprezentanti prosadili. Český tým si posléze v zápase zastřílel a s přehledem na šampionátu dokráčel pro první vítězství.

Již od prvních minut bylo v druhém zápase vidět, kdo bude v utkání na hřišti pánem. Čeští hráči byli v zápase rychlejší, dokázali si podržet puk na hokejkách, ale nedokázali se střelecky prosadit. Mark v bráně Švýcarska dokázal držet čisté konto do poslední sekundy osmé minuty, kdy ho poprvé překonal Daniel Indrák. Ten dokázal využít přesnou přihrávku kapitána Karla Pláška, kterou proměnil přesnou střelou pod horní tyč švýcarské brány. O druhou branku se postaral o čtyři minuty později český kapitán, který nenápadnou střelou se štěstím prostřelil švýcarského gólmana podruhé.

Klíčový okamžik druhého zápasu přišel v rozmezí třiadvacáté až šestadvacáté minuty. Český tým se v rozmezí tři minut dokázal třikrát prosadit a tím rozhodl o zápase. Nejprve využil přihrávku Aleše Petruse Jan Kvapil, posléze Tomáš Müller zužitkoval vyhrané buly Filipa Nováka. Pátý gól pak přidal Štěpán Turek, po kterém odešel střídat gólman soupeře Yannick Mark. 

Švýcarského gólmana na posledních patnáct minut vystřídal jeho kolega Tim Ineichen, který dokázal českým střelám chvíli odolávat. Nakonec ale stejně do konce zápasu ještě dvakrát inkasoval zásluhou Aleše Pavláska a Karla Pláška. Český tým tak v prvním zápase dokázal zvítězit 7:0 a připsal si do tabulky vysoké vítězství. 

Ohlasy po zápase:

Jiří Suhrada, trenér českého týmu: "Na začátek turnaje jsme podali docela dobrý výkon. Hráči měli po většinu zápasu puk pod kontrolou, což bylo hodně důležité. Během utkání jsme se dobře pohybovali, dokázali jsme si tak vytvořit několik šancí, které jsme proměnili. Měli jsme tam ještě nějaké příležitosti, ale pro první zápas můžeme být s výkonem týmu spokojeni."